# #

29 Οκτ 2013

ΗΠΑ: 1 στους 2 μαθητές είναι τόσο φτωχός που του δίνουν σισίτιο στο σχολείο του ή κολατσιό με έκπτωση λόγω φτώχειας

Αναδημοσιεύουμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας στην Αμερική, χωρίς ιδιαίτερο σχολιασμό από εμάς, πέρα από το εξής:

Η άρχουσα τάξη κρίνει ότι δε μπορεί να βγάλει επαρκές κέρδος από την εκμετάλλευση των εργατών της Δύσης, διότι οι εργάτες αυτοί είναι "καλομαθημένοι" και "προνομιούχοι", ειδικά σε σχέση με τους εργάτες της Ασίας.

Πολλοί βέβαια από τους εργάτες της Δύσης είναι όντως καλομαθημένοι, και γι' αυτό και τώρα πέφτουν από τα σύννεφα, και γι' αυτό και δε μπορούν να βρουν μια σοβαρή απάντηση στην επίθεση που δέχονται.

Έστω κι έτσι όμως, αυτό που επιφυλάσσει η άρχουσα τάξη στους εργάτες είναι τρομερό, με την ανεργία να αυξάνεται αλματωδώς, και τη φτώχεια να εξαπλώνεται διαρκώς.

Οι εργάτες της Δύσης θα πεινάσουν - και θα πεινάσουν πολύ, μέχρι να δεχτούν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη "κινεζοποίηση" τους.

Ακολουθούν μερικά στοιχεία για τη φτώχεια στην Αμερική:
  • Περίπου 50% των μαθητών στην Αμερική είναι τόσο φτωχοί που τους δίνουν σισίτιο στο σχολείο τους (ή έστω μειωμένη τιμή στον κολατσιό, ανάλογα με το σχολείο, την περιοχή, την οικονομική κατάσταση του κάθε μαθητή, κτλ)
  • 16,1 εκατομμύρια μαθητές (περίπου το 25% των συνολικών μαθητών) βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας
  • Υπάρχει μια αύξηση κατά 72% από το 2007 ως σήμερα στον αριθμό των μαθητών που είναι άστεγοι
Εδώ και το σχετικό άρθρο απ' όπου βρήκαμε τα σχετικά στοιχεία.
 "Τουλάχιστον οι μαθητές λαμβάνουν σοβαρή γνώση από τα σχολεία"


- Να σημειωθεί επίσης ότι την επόμενη εβδομάδα κόβονται πολλά από τα επιδόματα και τα κουπόνια σίτισης που δίνονται σε πάνω από 40.000.000 Αμερικάνους. Να σημειωθεί βέβαια ότι όπως σε όλες τις σάπιες κοινωνίες, έτσι και στην Αμερική, υπάρχουν πολλοί που παίρνουν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται (όλοι ξέρουμε πχ ότι έτσι γίνεται και στην Ελλάδα), μιας και σε μια σάπια κοινωνία δεν υπάρχει διάθεση για παραγωγή πλούτου, αλλά για λεηλασία πλούτου.

Παρ' όλα αυτά, είναι προφανές ότι υπάρχουν και (εκατομμύρια) φτωχοί άνθρωποι που όντως δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα, και αυτοί απλά θα εξοντωθούν χωρίς τα κουπόνια σίτισης και τα λοιπά επιδόματα που έπαιρναν μέχρι σήμερα.

US food stamp assistance to be slashed next week
Benefit payments from the US government’s Supplemental Nutrition Assistance Program (SNAP), better known as food stamps, will be slashed drastically on November 1, the first across-the-board cut in food stamp benefits in US history.

The cuts will amount to $5 billion per year, and a total of $11 billion through 2016. The average household of three will receive a benefit cut of $29 a month, or $319 per year.


Εννοείται πάντως ότι όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στον επερχόμενο υπερπληθωρισμό του δολαρίου, που αποτελεί ουσιαστικά το οικονομικό ισοδύναμο της καταστροφής που προκάλεσε ο Β Παγκόσμιος πόλεμος για την κρίση του 1929. Αλλά αυτό είναι μια συζήτηση που θα την κάνουμε και σε άλλες αναρτήσεις, οπότε προς το παρόν την αναβάλλουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.