# #

4 Ιουλ 2013

ΠΑΣΟΚ: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Εφυγε και άλλο στέλεχος



pasok3

H «χέρι χέρι» με τη ΝΔ σε επίπεδο συγκυβέρνησης πορεία του ΠΑΣΟΚ, μετά και από τη «φυγή» της ΔΗΜΑΡ, σε συνδυασμό με τη «μαύρη τρύπα» των 110 – έως 140 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, συρρικνώνει επικίνδυνα, πλέον, τις δυνάμεις που έχουν απομείνει στην Ιπποκράτους. Ολα τα μέχρι στιγμής δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, ακόμη και εντός του 2013, το κόμμα το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου ενδέχεται να οδηγηθεί σε κανονικό «λουκέτο».
Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύονται από τη νέα αποχώρηση που σημειώθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του, η κυρία Ζωή Καρκούλια. Η κυρία Καρκούλια αποχώρησε επισημαίνοντας στην επιστολή της ότι ..
«αυτό το ΠαΣοΚ δεν έχει καμία ιστορική συνέχεια με το ΠαΣοΚ των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη (…) Χρωστώ στον εαυτό μου να σταθεί απέναντι στη μετατροπή του ΠαΣοΚ σε ένα κεντροδεξιό κόμμα που υπηρετεί «μοναδικά» προσωπικές επιδιώξεις, χωρίς ίχνος πολιτικής συνέπειας (…)Αρνούμαι να συμπορευτώ με τους «Βορίδηδες» και να συμπράττω μαζί τους και με ό,τι αμαυρώνει και καταργεί τις μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠαΣοΚ και εγγυήθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου (…) Αρνούμαι να υποταχθώ σε δεξιές πολιτικές με δικαιολογία τη σωτηρία της χώρας και να συμβιβαστώ με τη θέση ότι για να σωθεί η χώρα θα πρέπει να κλείσουν τα δημόσια νοσοκομεία, να καταλυθεί το κοινωνικό κράτος και να καταργηθούν «όλα τα εργασιακά δικαιώματα των Ελλήνων». Και καταλήγοντας, η κυρία Καρκούλα, την οποία κύκλοι του ΠΑΣΟΚ τη φέρουν κοντά στο περιβάλλον Παπανδρέου, αναφέρει με νόημα ότι θα είναι παρούσα «σε κάθε προσπάθεια ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης και του σοσιαλιστικού χώρου», αφήνοντας να διαφανεί ότι οι «αντί βενιζελικοί» θα κάνουν τις δικές τους ενέργειες.
Τώρα τα θυμήθηκε;
Φυσικά, πολλοί, ακόμη και καλοπροαίρετα, θα αναρωτηθούν: «Μα καλά, τα περί σύμπραξης με τους “βορίδηδες” και τις δραματικές επιπτώσεις των μνημονίων στην ελληνική κοινωνία, η κυρία Καρκούλια, τώρα τις θυμήθηκε»;
Η απάντηση που δίνεται από κύκλους της Ιπποκράτους είναι ότι πολλοί «παπανδρεϊκοί» χρησιμοποιούν αυτές τις δικαιολογίες για να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και να υπονομεύσουν την πορεία του. Δεδομένο αποτελεί ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
Το ΠΑΣΟΚ τόσο σε επίπεδο εκλογικής δύναμης όσο και στα οικονομικά του διανύει μια επικίνδυνα «κατηφορική» περίοδο. Το έλλειμμα της τάξης των 110 έως 140 εκατ. ευρώ, όπως φαίνεται να προκύπτει μέσα από το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ώρες στα στελέχη του, σε συνδυασμό με τη διαρκή συρρίκνωση των ποσοστών, όπως διαφαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, οδηγεί το πάλαι ποτέ αδιαμφισβήτητο κόμμα εξουσίας στο τέλος ενός ιστορικού κύκλου.
Η αποφυγή του «λουκέτου» φαντάζει αδύνατη και η επόμενη ημέρα για ένα νέο σχηματισμό στο χώρο της κεντροαριστεράς συζητείται όλο και περισσότερο, με τον κ. Γ. Παπανδρέου να φέρεται ότι τάσσεται υπέρ αυτού του ενδεχομένου, υπονομεύοντας τις θέσεις του σημερινού προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου. Η «κόντρα» των δύο ανδρών ήδη είναι έντονη και το μέλλον, το άμεσο μέλλον του ΠΑΣΟΚ, εντελώς αβέβαιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.