# #

31 Ιουλ 2013

ΣΤΟ "ΣΦΥΡΙ" ΑΠΟ ΤΟ 2014 Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 200.000 ΣΠΙΤΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ!
Διάπλατα ανοίγει το παράθυρο από κυβέρνηση και τρόικα ώστε να βγει στο "σφυρί" η πρώτη κατοικία. Από τον Ιανουαριο του 2014 έρχεται μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών με τη μείωση του ορίου κάτω από τις 200.000 ευρώ για τα σπίτια που θα μπορούν οι τράπεζες να βγάλουν στο σφυρί.
Εκτιμάται με συντηρητικούς υπολογισμούς ότι περισσότερα από 200.000 σπίτια θα κινδυνεύσουν με πλειστηριασμούς τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι δεδομένο ότι χιλιάδες δανειολήπτες αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις τους. Ήδη , ως γνωστόν, δύο στα δέκα στεγαστικά δάνεια βρίσκονται "στο κόκκινο".
Την είδηση επιβεβαίωσε και ο..
υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς καθώς όπως ανέφερε επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του "Mεγάλου Καναλιού", επιχειρώντας να χρυσώσει το χάπι..με κοινωνικά κριτήρια,προπάθησε να εξηγήσει ότι κυρίαρχο ρόλο θα έχουν αν ο δανειολήπτης είναιάνεργος ή πολύτεκνος, πόσα χρόνια το ακίνητο προστατεύεται από την υπάρχουσα νομοθεσία και η αντικειμενική του αξία.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο «παγώματος» των πλειστηριασμών ισχύει από το 2008 και ανανεώνεται κάθε χρόνο.
Αλλά κριτήρια, όπως αναφέρεται στον ημερήσιο τύπο της Τετάρτης, μπορεί να είναι το ύψος του δανείου βάσει του οποίου έγινε η αγορά, τα εισοδήματα του δανειολήπτη κλπ.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο ήδη οι τράπεζες σχεδιάζουν την πώληση "πακέτων" κόκκινων δανείων στα διαβόητα vulture funds ("γύπες"), τα οποία θα αναλάβουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα.
Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους της ριζοσπαστικής αριστεράς, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ειναι το κερασάκι στη τούρτα των μνημονικών πολιτικών πείνας και εξαθλίωσης, που μας επιβάλει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Εάν εφαρμοστεί κάτι τετοιο σημείωναν και με όποιο τρόπο προπαγάνδας και εάν πλασαριστεί ,θα βρει απέναντί του την έντονη λαϊκή αντίδραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.