# #

28 Μαΐ 2013

Αλ. Τσίπρας: Από μηδενική βάση η αδειοδότηση των καναλιών

Αλ. Τσίπρας: Από μηδενική βάση η αδειοδότηση των καναλιών
“ Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, οι άδειες θα εξεταστούν από μηδενική βάση, θα είναι πενταετούς διάρκειας και με δυνατότητα ανάκλησης από το ΕΣΡ για τους επιχειρηματίες, αλλά και για μη εμπορικές επιχειρήσεις ”

Φιλοδοξούμε να φέρουμε το τέλος της διαπλοκής, γιατί αυτό είναι καθήκον όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά και όλων των δημοκρατικά σκεπτόμενων ανθρώπων, δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκδήλωσης με τον γενικό τίτλο:«Προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ένα πλαίσιο ριζοσπαστικών ανατροπών στην ενημέρωση».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την ..
διαπλοκή, τα ολιγοπώλια στα mediaκαι την χειραγώγηση του Τύπου και εξήγησε ότι «ο ολιγοπωλιακός μηχανισμός των media αποτελεί εγγύηση για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτικού συστήματος». Μίλησε, μάλιστα, για έλλειμμα δημοκρατίας, το οποίο εντάθηκε από την εποχή του εδραιώθηκε το Μνημόνιο καταγγέλλοντας την μιντιακή τρομοκρατία κάνοντας λόγο για medio-κρατία και τηλεδημοκρατία.

Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο τρίγωνο της διαπλοκής λέγοντας πως «το καταρρέον πολιτικό σύστημα χρηματοδοτεί για την ανακεφαλαιοποίηση με λεφτά των φορολογουμένων τις χρεωκοπημένες τράπεζες και αυτές με την σειρά τους δίνουν δάνεια στα συστημικά υπερχρεωμένα media».

Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην ΕΡΤ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι «απαξιώνει και χειραγωγεί την ΕΡΤ και θέλει να την μετατρέψει σε μια σύγχρονη ΥΕΝΕΔ» και μίλησε για ένα «άθλιο σχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης που θα μείνει στα χαρτιά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να γίνει η ΕΡΤ όχημα προπαγάνδες και παρακμής» και σε αυτό το σημείο δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «σχεδιάζει την αναγέννησή της, ώστε η ΕΡΤ να γίνει ακτίδα ποιότητας, πολυφωνίας και ποιοτικής ψυχαγωγίας». Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «η ΕΡΤ δεν θα γίνει γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά πρόκρινε το πρότυπο του BBC για την κρατική ραδιοτηλεόραση, με ποιοτικές εκπομπές και αξιοπρεπή μεταχείριση των εργαζομένων. Ταυτόχρονα κατήγγειλε όσους εκμεταλλεύονται την ΕΡΤ και λαμβάνουν παχυλούς μισθούς, χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην ραδιοτηλεόραση.

Ειδικά, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας τόνισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, οι άδειες «θα εξεταστούν από μηδενική βάση», θα είναι πενταετούς διάρκειας και με δυνατότητα ανάκλησης από το ΕΣΡ για τους επιχειρηματίες, αλλά και για μη εμπορικές επιχειρήσεις. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκρινε τον επανασχεδιασμότου χάρτη των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Στο πλαίσιο των νομοθετικών παρεμβάσεων, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει:

Να ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για τις ζημιογόνες επιχειρήσεις.

Να εφαρμοστεί ο νόμος για την προστασία των εργαζομένων στην περίπτωση πτώχευσης της επιχείρησης.

Να ενεργοποιηθεί ο κανονισμός, που επιβάλλει στην Τράπεζα της Ελλάδας να κάνει έλεγχο στις ροές χρηματοδότησης των μιντιακών συγκροτημάτων.

Να κωδικοποιηθεί η κείμενη νομοθεσία

ΠΗΓΗ: www.avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.