# #

28 Μαΐ 2013

Δίχως σύνταξη για 96.333 συνταξιούχους από τον Ιούνιο

Δίχως σύνταξη για 96.333 συνταξιούχους από τον Ιούνιο

Τέλος στην καταβολή 96.333 συντάξεων βάζει το υπουργείο Εργασίας, καθώς η...
διασταύρωση των στοιχείων που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι οι δικαιούχοι δεν πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν ή να διορθώσουν λάθη που εντοπίστηκαν στο ΑΜΚΑ και στο ΑΦΜ μέχρι τις 9 Μαΐου, όμως όσοι δεν παρουσιάστηκαν στα Ταμεία δεν θα λάβουν τη σύνταξή τους γι αυτό το μήνα.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να πάνε οι ίδιοι στα Ταμεία τους και να εισπράξουν από εκεί τις συντάξεις τους και μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα πρέπει να έχουν διορθώσει τυχόν λάθη που υπάρχουν στις συντάξεις τους.

Εφόσον λοιπόν διορθώσουν τα λάθη αυτά θα μπορέσουν να ξαναπληρωθούν από τον επόμενο μήνα.
Παράλληλα, θα μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις περίπου 25.000 διπλοσυνταξιούχων αφού για πρώτη φορά έγινε η διασταύρωση των στοιχείων.

Πρόκειται για γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, οι οποίοι παίρνουν σύνταξη από το Ταμείο τους και μια δεύτερη από το Δημόσιο ή από το ΙΚΑ.
Ο συντονισμός των Ταμείων για την πληρωμή αυτών των συντάξεων, υπό την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι θα προσέλθουν στις υπηρεσίες για να συμπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης υπό τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση.
«Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων μέχρις ότου οι δικαιούχοι συμπληρώσουν ως όφειλαν τα στοιχεία που λείπουν και οι συντάξεις θα καταβληθούν άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ταμείων προετοιμαζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία των συνταξιούχων» είπε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι «το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη».
Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση από το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» της ΗΔΙΚΑ, της ροής για τις συντάξεις του Ιουνίου 2013, διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός συμ­πλήρωσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα μητρώα συντάξεων των ταμείων έχει φτάσει σε ποσοστό 99.14% και 98,67% αντίστοιχα.

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα, για τις 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές συντάξεις για τις οποίες δεν έχει συμπληρωθεί ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν θα γίνει η καταβολή τους στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, υπενθυμίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι αυτοί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Τα­μείου τους προκειμένου να συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν, για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Στη σύσκεψη στο υπουργείο συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπου­λος, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ κ. Αθανάσιος Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ κ. Παύλος Περράτης και ο δι­ευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης.

http://tolimeri.blogspot.com/2013/05/96333.html#ixzz2UalJE1SB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.