# #

2 Μαρ 2013

Χαμπαριάζουν από δημόσιες βρισιές τα εξουσιαστικά ζόμπι;




«Πολιτικές ευθύνες» -άλλο ένα αστικό λεκτικό εφεύρημα- στην κυβέρνηση και στον υπουργό οικονομικών, για τον θάνατο των 2 σπουδαστών στην Λάρισα απέδωσαν πάρα πολλοί. Δημοσιολόγοι, πολιτικά κόμματα μέχρι και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.

Αν και κατά την άποψη μου είναι λάθος να στοχοποιείται αποκλειστικά ο Γ. Στουρνάρας αφού δεν είναι παρά ένας ιμάντας που μεταβιβάζει την κυβερνητική πολιτική, ο κυβερνητικός αξιωματούχος  βρέθηκε στο στόχαστρο να του χρεώνουν ότι είναι υπεύθυνος μιας «ανθρωποκτόνου πολιτικής», να τον παρουσιάζουν «ηθικό αυτουργό με πολιτικές ευθύνες» κ.λ.π.

Τα παραπάνω μπορεί να θεωρηθούν πολιτικές εκτιμήσεις.
 Αυτό όμως που έγραψε ο Χάρρυ Κλυνν, στο διαδίκτυο, απευθυνόμενος στον υπουργό οικονομικών είναι μια κατάμουτρη ροχάλα και μια.. σκληρή βρισιά στο πρόσωπο του Γ, Στουρνάρα: «Αυτό το αδάκρυτο καθίκι είναι ο ηθικός αυτουργός του θανάτου των άτυχων φοιτητών στην Λάρισα», έγραψε ο σατιρικός καλλιτέχνης.

Αν οποιονδήποτε λαϊκό άνθρωπο τον αποκαλούσαν δημόσια «καθίκι», αυτός θα αντιδρούσε και μάλιστα όχι κόσμια, αφού θα λουζόταν μια απ’ τις πιο χυδαίες βρισιές που υπάρχουν. 

Εχω δεδομένο όμως ότι ο Γ. Στουρνάρας είναι τόσο εξουσιαστικό ζόμπι και τόσο παχύδερμο που θα το προσπεράσει με τον συνηθισμένο τρόπο που ξεπερνούν παρόμοιες καταστάσεις οι πολιτικάντηδες .. τους φτύνουν και λένε ότι βρέχει.

Πρόταση, λοιπόν, προς τους συντάκτες του μπλόκ μας. Να δημιουργήσουμε μια νέα συντόμευση:Όταν θέλουμε να γράψουμε «υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας» αναφέρουμε «καθίκι» και τελείωσε.
Δεν θα είναι σαν να αποδέχεται τους χαρακτηρισμούς ο Γ. Στουρνάρας αφού δεν θα αντιδράσει;

Υ.Γ Αν τυχόν κινηθεί νομικά ενάντια του Χ. Κ θα παραδεχτώ ότι έπεσα λάθος στις εκτιμήσεις μου

Γ. Γ

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.