# #

17 Ιαν 2013

Η κρυφή ζωή του Ιησού !!!





Ο Ιησούς (8-2 π.Χ./Π.Κ.Ε. -- 29-36), είναι το πρόσωπο η διδασκαλία του οποίου αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία της Χριστιανικής θρησκείας.

Η κύρια πηγή πληροφόρησης για τον Ιησού είναι τα Χριστιανικά, κανονικά Ευαγγέλια (σε αντίθεση με τα μη κανονικά ή Απόκρυφα Χριστιανικά κείμενα).

Αυτά τα κείμενα, δεν αποτελούν λεπτομερείς και αναλυτικές βιογραφίες του Ιησού Χριστού, ούτε και είναι έργα καθαρά ιστορικά με την έννοια των έργων Θουκυδίδη ή του Ιώσηπου, ή άλλων ιστορικών της αρχαιότητας. 

Βέβαια μέσα τους βρίσκουμε... αναφορές σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα (όπως η απογραφή του Κυρηνίου, ο αυτοκράτορας της Ρώμης Τιβέριος, ο Πόντιος Πιλάτος, ο Ηρώδης Αντίπας, ο τετράρχης Λυσανίας κ.ά.), όμως δεν εξαντλείται ο χαρακτήρας τους στην ιστορία, αλλά αποτελούν κυρίως μαρτυρίες πίστης, βιώματος και μετάδοσης του χριστιανικού μηνύματος.

Τα Ευαγγέλια είναι τέσσερα και μαζί με τα υπόλοιπα 23 βιβλία που κατά τους χριστιανούς περιέχουν τη «νέα οικονομία του Θεού», ονομάζονται όλα μαζί «Καινή Διαθήκη».Στα Ευαγγέλια, όπου προέχει ο θεολογικός ερμηνευτικός χαρακτήρας τους, οι ευαγγελιστές, ενδιαφερόμενοι να μεταδώσουν το μήνυμα του Ιησού, δεν καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να τοποθετήσουν χρονικά τα ιστορούμενα γεγονότα με σχολαστική ακρίβεια ή να εναρμονίσουν πλήρως μεταξύ τους τις διάφορες πληροφορίες.

Έχει υπογραμμιστεί γενικότερα ο χαλαρός τρόπος σύνδεσης των γεγονότων με ένα «και», «ευθέως» ή «πάλιν», ενώ αργότερα οι θεολόγοι υποστήριξαν ότι το κάθε ευαγγέλιο φέρει και τη σφραγίδα της προσωπικότητας του συντάκτη του όπου το ίδιο επεισόδιο της ζωής του Ιησού είναι δυνατό να παρατίθεται από όλους τους ευαγγελιστές αλλά στον κάθε ευαγγελιστή να παρουσιάζεται μια διαφορετική έξαρση των ίδιων στοιχείων ή τονισμός διαφορετικών στοιχείων που συχνά συμπληρώνουν τις διηγήσεις.

Αυτή την ενότητα προβάλουμε με αυτό το Ντοκιμαντέρ.




http://parathirostignosi.blogspot.gr
http://periergaa.blogspot.com 

2 σχόλια:

  1. Οι θεολόγοι που προσπαθούν να εξηγήσουν τα απόκρυφα ευαγγέλια λένε τόσα ίσως, και μάλλον που οι εξηγήσεις στο τέλος καταλήγουν πέραν και από του υποθετικού. Επίσης ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν συχνά εξηγόντας αυτά τα ευαγγέλια είναι ποτέ δεν έχει αποδεικτεί ιστορικά αυτό όμως ούτε η γέννηση, ούτε η ζωή, ούτε τα θαύματα, ούτε η σταύρωση, ούτε η ανάσταση και γενικά η ύπαρξη του Ιησού δεν έχει αποδεικτεί ιστορικά ποτέ.
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δεν αποκλείεται να μην υπήρξε καν....
      "δουλειές" γίνονται και με ανύπαρκτους...

      Διαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.