23 Νοε 2012

Αρχαία Ελλάς και ομοφυλοφιλία, μία θεωρία που δεν..στέκειΈνα μεγάλο θέμα που εχει προκύψει απο διάφορες χολυγουντιανες ταινίες και διαφορους υποτίθεται αξιόλογους ιστορίσκους περι ομοφυλοφίλιας στήν αρχαιά ελλάδα, και οτι οι αρχαίοι ελληνες πανω σε αυτο το ζήτημα  δεν είχαν κανένα ενδοιασμο,αυτο ειναι ενα μεγάλο ψέμα!!

Παραθετω το παρακάτω κείμενο απο την νομοθέσια των αθηναιων ΄΄ Εάν τις Αθηναίος εταιρήση, μη εξέστω αυτώ των εννέα αρχόντων γενέσθαι, μηδ ιερωσύνην ιεράσασθαι, μηδέ συνδικήσαι, τω δήμω, μηδέ αρχήν αρχέτω μηδέμίαν, μήτε ενδήμον μήτε υπερόριον, μήτε κληρωτήν, μήτε χειροτονητήν, μηδ επί κηρυκείαν αποστελλέσθω, μηδέ γνώμην λεγέτω, μηδ είς τα δημοτελή ιερά εισίτω, μηδ εν ταις κοιναίς στεφανηφορίαις στεφανούσθω, μηδ εντός των της αγοράς περιραντηρίων πορευέσθω. 
Εάν τις ταύτα ποιή, καταγνωσθέντος αυτού εταιρείν θανάτω ζημιούσθω»

Το οποίο σημαινει ...''«εάν κάποιος άνδρας συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με άλλον άνδρα, δεν δικαιούται να γίνει ένας από τους εννέα άρχοντες ή ιερέας ή δικηγόρος δημόσιων δικών, ή να καταλάβει οποιαδήποτε εξουσία, είτε εντός της πόλεως είτε έξω από τα όρια της, είτε με κλήρο είτε με εκλογή ανατιθέμενη, ούτε να στέλλεται ως κήρυκας, ούτε να λέγει την γνώμη του, ούτε να μετέχει σε δημόσιες θρησκευτικές τελετές, ούτε να φοράει στεφάνι σε δημόσιες στεφανηφορίες, ούτε να περιφέρεται μέσα στο τμήμα της δημόσιας αγοράς που έχει εξαγνιστεί δια ραντίσματος.Ο δε παραβάτης των διατάξεων αυτών, κηρυσσόμενος ένοχος θα τιμωρείται με την ποινή θανάτου»

Εν  συνεχεία αν κάνουμε ανάλυση την λέξη που χαρακτήριζε τους ομοφυλοφιλους "κιναιδος" σημαινει   δηλαδή κινεί την αιδώ, δηλ κινεί το ρεζιλίκι, την''ξεφτίλα'' το μίασμα, άλλωστε φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν τους επέτρεπαν να πηγαίνουν στο τμήμα της δημόσιας αγοράς που είχε εξαγνιστεί δια ραντίσματος, στην Αθήνα τους αφαιρούσαν τα δικαιώματα, στην Σπάρτη τους πετάγανε έξω από την πόλη.

Βέβαια σίγουρα θα υπήρχαν και ομοφυλόφιλοι στην αρχαία Ελλάδα,αλλα αυτο ειναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το ότι στην αρχαία Ελλάδα η ομοφυλοφιλία ητο καθολική!!!


πηγη                                                             

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητε Αριστοφάνη επειδή σε παρακολουθώ και νομίζω ότι γνωρίζεις πολλά από αρχαία γραμματεία θα σε συμβούλευα να ψάξεις καλύτερα. αν ψάξεις σωστά θα δεις ότι ο νομος έλεγε: Aισχύνου, Kατά Tιμάρχου § 21
    "Eάν κάποιος Aθηναίος εκδίδεται ως παθητικός ομοφυλόφιλος, να μην επιτρέπεται σ' αυτόν να εκλέγεται ως ένας εκ των εννέα αρχόντων, ούτε να αναλαμβάνει το αξίωμα του ιερέως, ούτε να γίνεται σύνδικος του δήμου, ούτε να αναλαμβάνει κανένα απολύτως αξίωμα ούτε στο εσωτερικό, ούτε στο εξωτερικό, ούτε κληρωτό, ούτε αιρετό, ούτε να αποστέλεται σε διπλωματική αποστολή, ούτε να εκφέρει τη γνώμη του, ούτε να εισέρχεται στα δημόσια ιερά, ούτε να έχει δικαίωμα να φέρει στεφάνι στις Eορτές που συνηθίζεται αυτό, ούτε να πηγαίνει στα περιαντήρια που βρίσκονται μέσα στην αγορά. Eαν δε κάποιος κάνει κάτι από αυτά και εφόσον αυτό αποδειχθεί δικαστικώς, τότε να τιμωρείται με θάνατο".
    Δηλαδή μιλάει για άνδρες πόρνους και όχι για άνδρες γενικά ομοσεξουαλικούς.Στην αρχαία Ελλάδα ο έρωτας είχε εκφάνσεις και ομοσεξουαλικές και αυτο αποδεικνείεται από τις εκατοντάδες αναπαραστάσεις αγγείων και κειμένων.Εξάλου και ο πατηρ των θεών είχε ερωτοτροπήσει με τον Γανυμήδη.αυτά για την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.