23 Νοε 2012

Να μη κλείσει το παράρτημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ του Λιτόχωρου.  ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και ΟικονομικώνΘέμα: Να μη κλείσει το παράρτημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ του Λιτόχωρου.

Ακόμα μια δημόσια υπηρεσία ετοιμάζεται να καταργηθεί και συγχωνευθεί στα πλαίσια της «αντιμετώπισης της σπατάλης και εξορθολογισμού των δαπανών», που προωθεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Πρόκειται για το Παράρτημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Λιτόχωρου που θα καταργηθεί και θα συγχωνευθεί με το ΙΚΑ Κατερίνης. Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Δίου – Ολύμπου έχει 30.000 κατοίκους και συνεχώς αναπτύσσεται, ενώ το Παράρτημα εξυπηρετεί 4.824 ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους καθώς επίσης και χιλιάδες επιχειρηματίες της Νότιας Πιερίας.

Εάν υλοποιηθεί η κατάργηση του παραρτήματος θα υποβαθμιστούν ακόμα περισσότερο οι ήδη ανεπαρκείς παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις χιλιάδες εργαζομένων και ασφαλισμένων όλης της Νότιας Πιερίας, οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν είτε θα αναγκαστούν να κάνουν μεγάλες αποστάσεις με υψηλό κόστος είτε θα προσφεύγουν σε ιδιώτες. Επιβαρύνοντας έτσι ακόμα περισσότερο το ήδη λεηλατημένο εισόδημα τους από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Οι σχεδιασμοί των καταργήσεων – συγχωνεύσεων αποτελούν πρόσχημα ώστε να μειωθούν ακόμα παραπέρα οι δημόσιες κοινωνικές δαπάνες, που  έτσι και αλλιώς είναι πολύ πιο πίσω από τις λαϊκές ανάγκες. Ενώ με το νέο οργανόγραμμα του ΙΚΑ που περιλαμβάνει κι άλλες συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών του, η σημερινή συγκυβέρνηση, ενισχύει ακόμα περισσότερο τον επιχειρηματικό τομέα της υγείας σπρώχνοντας τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες ως πελάτες στις επιχειρήσεις.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβουν ώστε όχι να μην κλείσει το Παράρτημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ του Λιτόχωρου, που εξυπηρετεί σχεδόν την μισή Πιερία, αλλά αντίθετα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και η ενίσχυση του με τις ανάλογες υλικοτεχνικές υποδομές ώστε να εξυπηρετεί τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Οι βουλευτές
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.