# #

19 Απρ 2012

Μην τρώτε κρέας γιατί...κλάνουν τα γελάδια!




Ορίστε αν δεν τους πιστεύετε! :lol: :lol:



:lol: :lol: :lol:

Κι αν δεν το καταλάβατε, γιατί θέλει μεγάλη ηλιθιότητα για να το καταλάβετε ομολογουμένως,
η δογματάρα είναι πως όσο πιο πολύ κρέας τρώμε, τόσο περισσότερα γελάδια εκτρέφουμε, τα οποία κλάνουν και... κρατηθείτε: επιδεινώνουν το φαινομενο του θερμοκηπίου! :teza::rofl: :skaw:

Δεν κάνω πλάκα όμως, ΑΥΤΟ προωθείται και μην αμφιβάλλετε
ότι πολλά ανθρωπο-πρόβατα το χάφτουν! :lol:

H γελοιότητα των "επιχειρημάτων" τους δεν έχει προηγούμενο. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πεθάνει στο γελιο.

Αυτό είναι το βίντεο που όταν το βλέπει η φρουφρου ξεραίνεται στο γέλιο.

Βέβαια, επειδη υπάρχουν και σκεπτόμενα άτομα, δεν περιορίστηκε σ'αυτό η προπαγάνδα. Η "τρέλα" της χορτοφαγίας δεν είναι τυχαία. Τη μόδα... στο ντυσιμο, στη μουσική, τις τάσεις στη συνολική στάση ζωής μας, συγνώμη που σας το χαλάω, αλλά κι αυτές τις καθορίζει το σύστημα και μάλιστα μέσω κάποιων που έχουν εδραιωθεί ως "σημαντικοί" στα μάτια του κόσμου. Οίκοι μόδας για τα ντυσίματα, πολλοί δημοφιλέστατοι κατασκευασμένοι "σταρς" της μουσική βιομηχανίας για να καθορίζονται και οι μουσικές τάσεις, σταρς και στον κινηματογράφο για να καθορίζονται και οι ...αντιλήψεις. Και μέσα σ'έναν ορυμαγδό ερεθισμάτων που καθορίζουν τέλος πάντων τις προτιμήσεις μας, ξεφύτρωσαν κι ένα σωρό νεοεποχίτικες φιλοσοφίες που προάγουν τη χορτοφαγία...

Δεν λέω ότι η διατροφή με λαχανικά είναι κακή. ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ! Προσωπικά έχω αυξήσει τα λαχανικά και μειώσει τα κρεατικά στο διαιτολόγιο της οικογένειας.

Όμως...είναι απαραίτητα και τα ζωικά λίπη και πρωτεϊνες και η "νέα τάση" έπεισε να το απορρίψουν κάποιοι αυτό... Μήπως αυτές οι "νέες" τάσεις που θέλουν αποκλειστικά χορτοφαγία στη διατροφή μας, είναι "κατασκευασμένες από το σύστημα; Σκεφτείτε το... Γιατί "ξέχασαν" όλες ανεξεραίτως να μας πουν για παράδειγμα, κάτι που είναι επιστημονικό δεδομένο και οφείλουμε να συνυπολογίζουμεότι ο εγκέφαλος ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ζωικά λίπη για να λειτουργήσει σωστά! Συγκεκριμένα, χωρις αυτά υπολειτουργεί και μακροπρόθεσμα προκύπτουν διάφορες βλάβες ή ανεπάρκειες στον εγκέφαλο, από την στέρησή τους.
Αυτό δεν αμφισβητείται και ψάξτε το. Δίνω μερικά (από τα απειρα) λινκς σχετικά με το θέμα...

http://www.fi.edu/learn/brain/fats.html

http://www.healthybraininfo.com/healthy ... -tip-6.htm

Kι ας μην ξεχνάμε ότι το πρωτο γάλα που ήπιαμε βυζαίνοντας τη μάνα μας (ή και όχι) ήταν ΖΩΪΚΟ με ζωϊκά λιπαρά και άλλα συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη και την καλη λειτουργία του εγκεφάλου.
Τι προτείνει και η ίδια η φύση λοιπόν απ'τη στιγμή που ερχόμαστε στον κόσμο; ΚΑΙ ζωϊκά στοιχεία στη διατροφή μας. ΑΥΤΟ προτείνει, θέλουν δε θέλουν ορισμένοι.


Ας έχουν τα παραπάνω υπ'όψιν τους οι αποκλειστικά χορτοφάγοι, αλλά και οι κρεοφάγοι που τους έχει χωσει το σύστημα, τα ενοχικά για την κρεοφαγία και το άγχος για τη χοληστερίνη...

Και αν οι χορτοφάγοι έχουν θέμα ηθικό με τη θανάτωση των ζώων, ΣΕΒΑΣΤΟ. Υπάρχουν όμως αλλα ζωικά, που μπορούν να πάρουν χωρίς να σκοτώνεται ζωντανό. Αυγά και γάλα- και όλα τα παράγωγα του γάλακτος για παράδειγμα. Εγώ θα τους έλεγα να μη στερούν τον οργανισμό τους από ζωϊκή πρωτεϊνη και ζωικά λίπη, γιατί αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις (ειδικά στους νέους) μη αναστρέψιμες στον οργανισμό τους αργότερα. (Γνώμη μου, έτσι;)

Είμαι γενικά άτομο του "ζήτω η συνθεση- κάτω η αποσύνθεση". Ειμαστε παμφάγα και το να επιβάλλουμε στο σώμα μόνο χορτοφαγική διατροφή, για μένα είναι λάθος.
Εξ αυτού και εξ αυτών που αποκομίζω από τις ατομικές μου έρευνες, επιβεβαιώνεται μέσα μου ότι το σύνθετο αλλά και το συνετό (όχι ακρότητες υπερβολές απολυτότητες) της διατροφής, είναι ένα σημαντικό όχημα για την καλή λειτουργία του οργανισμού, κυρίως του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.



_________________
Δεν πιστεύω σε τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη!

Εικόνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.