# #

21 Απρ 2012

Σκόπια: «Η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας απαιτεί διαίρεση της χώρας»





Η αυτοαποκαλούμενη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας, πρόεδρος της οποίας είναι ο Νεβζάτ Χαλίλι, σε συνεδρίαση της,  ενέκρινε τα συμπεράσματα που απαιτούν τη διαίρεση του κράτους των Σκοπίων σε δύο ομοσπονδιακές μονάδες, μεταδίδει ηShqipmedia.

Σύμφωνα με πηγές, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου  2012, στο Τέτοβο.

«Η Πρώην Γιουγκλοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας να αρχίσει επειγόντως την εγκαθίδρυση και της λειτουργία της Ένωσης της Ιλλυρίδας και των Σκοπίων και να αναγνωρίσει  τη ...Δημοκρατία της Ιλλυρίδας ως νόμιμη αλβανική υπόσταση και να διαμορφώσει νομικούς και  δημοκρατικούς θεσμούς, ως έκφραση της βούλησης της πλειοψηφίας των Αλβανών, όπως αυτή εκφράστηκε κατά το δημοψήφισμα του 1992.

Οι απαιτήσεις αυτές απορρέουν  από το αναφερόμενο δημοψήφισμα, προτρέπουν την πΓΔΜ να σταματήσει τη λειτουργία της ως ενιαίο κράτος και να δρομολογήσει το μοντέλο της Ένωσης, όπως ήταν μεταξύ της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ιλλυρίδα-Σκόπια θα αποτελούν δύο ομόσπονδες μονάδες που θα μπορούσε να ονομαστεί ως «Ιλλυρίδα- Μακεδονία», αναφέρει στη δήλωσή της η λεγόμενη Ιλλυρίδα, σημειώνει το σλαβοσκοπιανό δημοσίευμα.

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.