# #

4 Φεβ 2012

Αναβλήθηκε η σύσκεψη παράδοσης της χώρας(μέχρι αύριο...)...
Η γνωστή εικόνα της Ελλάδας από τον Μάϊο του 2010 επικρατεί και πάλι:

 Οι εκβιαστές-τοκογλύφοι είναι εδώ, οι αρχηγοί ων τριών κομμάτων που στηρίζουν την δοσίλογη κυβέρνηση Παπαδήμου στις γνωστές θέσεις γύρω από το τραπέζι της συζήτησης έτοιμοι να σκύψουν και πάλι το κεφάλι στους εκβιαστές (ο Α.Σαμαράς εξελίσσεται στην πιο τραγική πολιτική φυσιογνωμία, τελικά...), τα λαμόγια Ελληνικά και ξένα παίζουν στις διεθνείς αγορές και θησαυρίζουν στην πλάτη της Ελλάδας, ένας πρωθυπουργός που εκτελεί διατεταγμένη αποστολή και ένας λαός που φοβάται την χρεοκοπία, αλλά απλά δεν αντέχει άλλο την εξαθλίωση.

Το πείραμα οικονομικής υποδούλωσης του πιο αγέρωχου λαού βρίσκεται στην τελική του φάση και ελλείψει πραγματικού ηγέτη η χώρα σύρεται στο βάραθρο, όχι της "χρεοκοπίας", αυτή θα ήταν ευχής έργο έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, αλλά της μόνιμης φτώχειας και γεωστρατηγικής απαξίωσης.

Ξεπουλώντας ότι έχει και δεν έχει, έχοντας ήδη κατεστραμμένη παραγωγική βάση από την...
δεκάχρονη περιπέτεια του ευρώ (μια περιπέτεια που ξεκίνησε τουλάχιστον από το 1997 με την εγκληματική πολιτική της "σκληρής δραχμής" του Κώστα Σημίτη και του Γιάννου Παπαντωνίου). 

Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να επεκταθούν και στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς -όπως ανέφερε το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος- στη διαδικασία της αξιολόγησης θα συμπεριληφθούν οι 165.000 ένστολοι Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και οι 190.000 εκπαιδευτικοί.

Ο εκβιασμός θα επαναδιατυπωθεί αύριο το μεσημέρι (αναβλήθηκε η σημερινή σύσκεψη) γιατί υπάρχουν αρκετά θέματα ανοικτά, ενώ την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώνει το Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης.

 Ευρεία διυπουργική σύσκεψη, υπό τον αντιπρόεδρο , πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στην οδό Ζαλοκώστα.

 Στη σύσκεψη μετέχουν οι υπουργοί, Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, και Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο τελευταίος έχει πολύ μεγάλες ιστορικές ευθύνες. Ήδη προϊσταται ενός μηχανισμού ασφαλείας μιας χώρα που βρίσκεται σε διαρκή απειλή και ο οποίος μηχανισμός "ρετάρει". Λειτουργεί ακόμα - ο μοναδικός κρατικός ογανισμός που λειτουργεί - αλλά "ρετάρει".

Μετά από διαδοχικές συντονισμένες επιθέσεις από ξένα και εγχώρια κέντρα για την απαξίωσή του, έχει εγκαταλειφθεί από την πολιτική ηγεσία στην τύχη του.

Οι πολιτικοί τόσο της Ν.Δ., όσο ακι του ΠΑΣΟΚ πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι 100% υπεύθυνοι για την όποια εθνική καταστροφή συμβεί.

Για τον απλό λόγο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν υπονομευθεί καίρια από την πολιτική αφοπλισμού και έλλειψης συντήρησης που έχει ακολουθηθεί από το 2005 μέχρι σήμερα και βέβαια από την οικονομική εξαθλίωση των στελεχών. 
Αντικείμενο της σύσκεψης είναι οι απαιτήσεις της τρόικας, οι οποίες, εκτός από τη ριζική ανατροπή στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα (κατώτατος και 13ος-14ος μισθός, κλαδικές συμβάσεις), αφορούν και την περικοπή των δαπανών σε ασφάλιση, υγεία και άμυνα, καθώς και τη συγχώνευση και κατάργηση φορέων του Δημοσίου με ταυτόχρονες απολύσεις-εξπρές υπαλλήλων (ακόμη και στον στενό δημόσιο τομέα).

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μετάβασης του Ε.Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, που μετέχουν στην κυβέρνηση.

 Ο Ε.Βενιζέλος, ο εκλεκτός της Γερμανίας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχει μεταβληθεί σε φανατικό υπέρμαχο και κήνσορα της δανεικής σύμβασης και του PSI, νομίζοντας ότι οι ξένοι θα τον σώσουν αν χρειαστεί.. Θα το δούμε στην πράξη...
Το Eurogroup θα συνεδριάσει στις 8 Φεβρουαρίου για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το PSI για το οποίο επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, ο πρόεδρος του IIF Τσαρλς Νταλάρα, θεωρείται, κατά δήλωση Βενιζέλου, «το ευκολότερο μέρος» των μαραθώνιων διαβουλεύσεων.

Παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας διήρκησε περίπου 12 ώρες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε, εξερχόμενος του κτιρίου της αντιπροεδρίας λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ότι «παραμένουν ανοικτά πολλά κρίσιμα θέματα». 

«Μετά από δώδεκα ώρες συνεχούς και σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα, μπορώ να σας πω ότι έχουμε λύσει αρκετά ζητήματα. Υπάρχουν όμως ανοικτά κρίσιμα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας και τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πάντως εν μέσω των ασφυκτικών πιέσεων και απαιτήσεων της τρόικας για πιο σκληρή λιτότητα, θα συγκληθεί αύριο Κυριακή, πιθανότατα το μεσημέρι, η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.