# #

8 Φεβ 2012

Δήθεν αντάρτικο για τα μάτια των ...ψηφοφόρων !


Πάμε…για ντάκο

thumb

Η φαρσοκωμωδία της ελληνικής διάσωσης πήρε τέλος…
 Την Κυριακή υπογράφεται η νέα δανειακή σύμβαση με αντίτιμο, όπως έχει γραφτεί κατά κόρον, μαχαίρι στις κύριες συντάξεις κατά 20%, οι κατώτατοι μισθοί θα κάνουν ελεύθερη πτώση 20% έως και 25% στον ιδιωτικό τομέα, στα πολυτεκνικά επιδόματα επίσης θα πέσει τσεκούρι, ενώ τα Δώρα Χριστουγέννων και τα επιδόματα Πάσχα και αδείας θα τα… φάνε τον Ιούνιο.
Βέβαια για τα μάτια των ψηφοφόρων αντάρτικο έχουν σηκώσει οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου – ιδίως αυτή του ΠΑΣΟΚ!!!
 Στα πηγαδάκια της Βουλής λένε ξεκάθαρα στις κατ' ιδίαν συνομιλίες τους ότι μέτρα όπως η μείωση του κατώτατου μισθού ή της παύσης της αυτενέργειας, που θα φέρουν μειώσεις 40% ή 50% στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, δεν πρόκειται να ...
τα ψηφίσουν.
 Ο λόγος είναι πως έχουν πάρει γραμμή ότι στις επόμενες εκλογές – όποτε και αν αυτές γίνουν – θα δουν μόνο την ψήφο τους και φοβούνται ότι θα πάρει τέλος και το φαγοπότι τους!!!
Από την άλλη βέβαια παρασύρονται και από κάθε λογής εκβιασμούς που εκτοξεύονται εξ Ευρώπής όπως αυτός της Νέλι Κρους, αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνης για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λέει:
 «Η Ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει ακόμη και αν η Ελλάδα αναγκασθεί να εξέλθει του ευρώ», υποστηρίζει δε ότι αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ενιαίο νόμισμα η ζώνη του ευρώ δεν θα μπει σε μπελάδες.
Από την άλλη βέβαια υπάρχουν και οι άλλες φωνές όπως αυτή του διεθνούς φήμης καθηγητή οικονομικών, Πολ Κρούγκμαν, ο οποίος απορεί όχι μόνο από αυτά που ζητάει η τρόικα από την Ελλάδα, αλλά και από το πώς δέχονται οι Έλληνες πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης αυτές τις απαιτήσεις.
Το θέμα είναι ότι είτε τώρα δείχνουν ότι κράζουν για τα τεκταινόμενα τελικά θα ακολουθήσουν τη συνήθη τακτική του Yes σε όλα…
 Ακόμη και στη δημιουργία "ειδικού λογαριασμού" από τον οποίο θα αποπληρώνεται το ελληνικό χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.