# #

11 Φεβ 2012

Ποιοι δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση...Μέχρι στιγμής...



thumb
Αντάρτικο φαίνεται πως ετοιμάζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ παρά το ξεκάθαρο μήνυμα των Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά ενώπιον της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντίστοιχα περί κομματικής πειθαρχίας αλλά και διαγραφών από το κόμμα αν δεν ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.
Αρκετοί βουλευτές είναι αυτοί που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ πολλοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να τα καταψηφίσουν τελευταία στιγμή. Τεταμένο το κλίμα μέχρι κα την τελευταία στιγμή.
Διαβάστε αναλυτικά τα ονόματα και τις τελευταίες εξελίξεις. Συνεχής ενημέρωση
Ποιοί δε θα ψηφίσουν από το ΠΑΣΟΚ

Συγκεκριμένα, την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα έχουν εκφράσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μαγκούφης (Τρικάλων), Ιωάννης Μιχελογιαννάκης (Ηρακλείου), Τσετίν Μάντατζη (Ξάνθης),  Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας), Δ. Δημητρουλόπουλος (Ηλείας), Χρύσα Αράπογλου (Β' Θεσσαλονίκης), η Λούκα Κατσέλη, η Βάσω Παπανδρέου (Β'Αθήνας), καθώς και η προσφάτως παραιτηθείσα από την κυβέρνηση Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (αναπληρώτρια ΥΠΕΞ). Ο Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, δεν άνοιξε ακόμα τα χαρτιά του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα τους εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τα νέα μέτρα, υπέβαλαν ο Παύλος Στασινός (Άρτας), η Πέμυ Ζούνη (Α' Αθηνών) και ο Δημήτρης Βαρβαρίγος (Ζακύνθου).
Τη βουλευτική έδρα του πρώτου καταλαμβάνει ο μηχανικός Χρήστος Γκόγκας, ο οποίος θα ορκιστεί στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου την Κυριακή. Πρώτη επιλαχούσα στην Α' Αθηνών, η Άννα Βαγενά, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα δεχθεί να ορκιστεί.
Επιφυλάξεις εξέφρασαν και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Χάρης Καστανίδης, αλλά και ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Ποιοί δε θα ψηφίσουν από τη ΝΔ
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας την πρόθεση να μην ψηφίσουν το νέο μνημόνιο έχουν εκφράσει ήδη αρκετοί βουλευτές όπως οι: Χρήστος Ζώης (Λάρισας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωολοακαρνανίας), Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμας), Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής), Παναγιώτης Μελάς (Α' Πειραιώς), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Σερρών), Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος (Εβρου), Κώστας Παπασιώζος (Άρτας), Σπύρος Γαληνός (Λέσβου), όπως επίσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοιας), που ανάφερε ότι «την ατζέντα που διαπραγματευθήκατε την συνέταξε ο υπουργός του 8%» και πρόσθεσε ότι «όποιος φοβάται να πεθάνει μία φορά πεθαίνει κάθε μέρα».
Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Ζώης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απευθυνόμενος στον πρόεδρο, είπε: «Συμμερίζομαι τη θέση σας και κατανοώ τον εκβιασμό, αλλά δεν έχετε την ψήφο μου».
Ο μεγάλος αριθμός διαρροών "διαψεύδει" τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος στην εναρκτήρια ομιλία του προσπάθησε στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό να εμφανίσει τη ΝΔ ως τη μόνη σταθερή δύναμη σε ένα πολιτικό σκηνικό που καταρρέει. Εικάζεται ότι ο αριθμός των "γαλάζιων" βουλευτών θα αυξηθεί μέχρι την αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή.
Άλλοι βουλευτές την ΝΔ που αφήνουν ανοικτό το τι θα ψηφίσουν είναι οι: κ.κ. Κώστας Τζαβάρας, Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μουσουρούλης και Μανώλης Κεφαλογιάννης .
Κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς του κ. Σαμαρά που οδήγησε στο τωρινό αδιέξοδο άσκησε και ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος όμως αφήνει ανοικτό το αν θα ψηφίσει ή όχι. Ρώτησε πάντως τον κ. Σαμαρά τι εγγυήσεις υπάρχουν ότι σε δύο μήνες δεν θα χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα.
Μαζί με τον κ. Τζαβάρα, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να πει «όχι» και ο Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να πάει πίσω την κομματική πειθαρχία, καθώς και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.
Σε όλους τους παραπάνω προστίθενται η ανέξαρτητη βουλευτής προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, ο επίσης ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ Πάνος Καμμένος, όπως και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ με εξαίρεση τους Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη.
Οχι από την Αριστερά
Τα μέτρα θα καταψηφίσουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά του νέου μνημονίου έχει ταχθεί και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Το ίδιο αναμένεται να πράξουν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, οι οποίοι αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάζονται με την ΔΗΜΑΡ.
Θα ψηφίσει η Ντόρα
Υπέρ της δανειακής σύμβασης ανακοίνωσε ότι τάσσεται η ανεξάρτητη βουλευτής και πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι θα πράξουν οι ανέξαρτητοι βουλευτές που αποχώρησαν από τη ΝΔ και βρίσκονται κοντά στο κόμμα της κ. Μπακογιάννη.
Με ενδιαφέρον αναμένεται το απόγευμα το διάγγελμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εν όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής.
Αντάρτικο από Βορίδη και Άδωνι
Δύο τουλάχιστον από τους βουλευτές του ΛΑΟΣ, οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης έχουν εκφράσει την επιθυμία να ψηφίσουν τα μέτρα. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής κάνουν λόγο και για τον βουλευτή Θ. Πλεύρη, ο οποίος σκέφτεται να τα ψηφίσει και αυτός με τη σειρά του κάτι που ανεβάζει τον αριθμό των βουλευτών που θα πουν ναι στο νέο μνημόνιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.