# #

10 Φεβ 2012

Ολα τα ονόματα των βουλευτών που δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν το μνημόνιο


Πολλαπλασιάζονται τα όχι των βουλευτών και πλέον η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα, που θα γίνει την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα, μετατρέπεται σε θρίλερ με τη δανειακή σύμβαση να είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Η «βόμβα» ήρθε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη που δήλωσε πως το
κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, με αποτέλεσμα και οι  4 υπουργοί του ΛΑΟΣ που βρίσκονται στην κυβέρνηση Παπαδήμου, να παραιτηθούν.

Πρώτος το χορό έσυρε σήμερα με την παραίτηση του ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ Παύλος Στασινός.

 Η είδηση της παραίτησης του βουλευτή Άρτας σχολιάστηκε από πολλούς ως έντιμη κίνηση καθώς ο βουλευτής δεν ανεξαρτητοποιήθηκε, αλλά παραδίδει την έδρα του.

Στην επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο κ. Στασινός αναφέρει ότι «οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν», ενώ τονίζει: «η παραίτησή μου είναι μονόδρομος».


Αμέσως μετά ακολούθησε τελεσίγραφο 19 νησιωτών Βουλευτών που με επιστολής τους προειδοποιούν πως θα καταψηφίσουν τα μέτρα μη δεχόμενοι αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.
Οι βουλευτές αυτοί είναι :


Δωδεκανήσου:
Ζωΐδης Νικόλαος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ιατρίδη Μίκα (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Κασσάρας Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κρεμαστινός Δημήτριος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

Ευβοίας (Σκύρος):
Κεδίκογλου Συμεών (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Κεδίκογλου Σίμος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Περλεπέ- Σηφουνάκη Αικατερίνη (ΠΑ.ΣΟ.Κ)

Κυκλάδων:
Βρούτσης Ιωάννης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Παπαμανώλης Γεώργιος (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Ρήγας Παναγιώτης (ΠΑ.ΣΟ.Κ)
Λέσβου Γαληνός Σπυρίδων (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Μαγνησίας (Σποράδες):
Ζήση Ροδούλα (ΠΑΣΟΚ)
Καρτάλης Κων/νος (ΠΑΣΟΚ)
Μαρκάκης Παύλος (ΛΑ.Ο.Σ)
Νάκος Αθανάσιος (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Σάμου:
Βαρδίκος Πυθαγόρας (ΠΑΣΟΚ)
Χίου:
Μουσουρούλης Κωστής (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
Τσουρή Ελπίδα (ΠΑΣΟΚ)

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα και ο Δημήτρης Σταμάτης, πρώην Νομάρχης και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας (ΝΔ), λέγοντας ότι «Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα».

Με τα λόγια «δεν θα ψηφίσω τη σύμβαση, δεν πιστεύω πως θα μας βγάλει από την ύφεση» μπήκε στη λίστα των βουλευτών που θα καταψηφίσουν και η ανεξάρτητη πια Μιλένα Αποστολάκη, για να την ακολουθήσει λίγο αργότερα ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚΧρήστος Μαγκούφης.



Ακόμη ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου Ιωάννη Μιχελογιαννάκη ο οποίος σε επιστολή που απέστειλε προς τον Γιώργο Παπανδρέου αναλύει τους λόγους για τους οποίους θα καταψηφίσει το μνημόνιο επίσης και ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Τσετίν.
Μαθαίνουμε ακόμα πως και ο  ο βουλευτής Άρταςτης Νέας Δημοκρατίας  Κώστας Παπασιώζος σκοπεύει να καταψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση

Παίζετε τι θα κάνουν Κουτσούκος και Ξενογιαννακοπούλου του ΠαΣοΚ που παραιτήθηκαν από την Κυβέρνηση. οπως και καμια 30 βουλευτές ακόμα


Με πληροφορίες από το ελληνικό καφενείο και το piazzadelpopolo kαι το αλεξιπτωτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.