# #

30 Σεπ 2011

Θαύμα! Θαύμα!


και προβατιλα.....
Εδώ και εβδομάδες έχει γεμίσει ο τόπος στη Θεσσαλονίκη από αφίσες, πανό και λάβαρα που ανακοινώνουν την άφιξη του...ιερού λειψάνου ενός Αγίου Σπυρίδωνος, για την ακρίβεια του...δεξιού του χεριού. Ο υπόλοιπος προφανώς περιοδεύει αλλού.
Αυτά τα πράγματα είναι γελοία και κατάπτυστα για τον οποιονδήποτε έχει έστω μια σταγόνα κοινού νου και αξιοπρέπειας, και η εκμετάλλευση της αφέλειας των πιστών από τον κερδοσκοπικό οργανισμό που λέγεται εκκλησία είναι γνωστή-και ανεκτή, αν όχι ενθαρρυνόμενη-από τις κυβερνήσεις.
Τώρα που τα πράγματα απο οικονομικής απόψεως σκούρηναν για όλους, είναι τόσο διαφανής η προσπάθεια των παπάδων να απομυζήσουν κι άλλα φράγκα από τους αφελείς, που δε μπορώ να αντισταθώ και να μη σχολιάσω το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε για το σουπερ-γουάου τρέντι "θρησκευτικό" event αυτό.
"Ὰνακοινώνεται ὅτι ...
τό Σάββατο 23ῃ Σεπτεμβρίου 2011 στίς 6.30 μ.μ. θα γίνει ἡ ὑποδοχή τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τῆς Δεξιάς χειρός τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος τοῦ Θαυματουργοῦ [ο ειδωλολατρικός, παγανιστικός χαρακτηρισμός είναι για να διεγείρει τις ελπίδες και να διανοίγει τα πορτοφόλια των αναξιοπαθούντων] ἀπό τήν Κέρκυρα στόν Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου στἠν Τριανδρία Θεσσαλονίκης.
Σό ἱερό λείψανο ὑποδέχεται ὁ Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Ἄνθιμος μέ τόν ἱερό κλήρο καί τόν εὐσεβή λαό τῆς πόλεώς μας [η αναφορά στον ευσεβή λαό είναι για να μην ξεχνιόμαστε και λείψει κανείς].
Τήν δέ Κυριακή 25-9-2011 καί ὥρα 8.30 μ.μ. ἡ Φιλαρμονική τῆς Κερκύρας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» θά πραγματοποιήσει πανηγυρική συναυλία, ὑπό τήν Διεύθυνση τοῦ Ἀρχιμουσικοῦ [τάδε], μέ τήν εὐκαιρία τῆς ὑποδοχῆς τοῦ ἱεροῦ λειψάνου τοῦ Ἁγ.Σπυρίδωνος στήν Θεσσαλονίκη καί τῶν 90 χρόνων ἀπό τήν ἴδρυση τῆς προσφυγικῆς συνοικίας τῆς Τριανδρίας [αυτό είναι για να κεντριστεί το...προσφυγικό συναίσθημα, και να δώσουν κι άλλα οι πιστοί πρόσφυγες]καί τήν θεμελίωση τοῦ ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος [λίγες εκκλησίες είχαμε, ιδιαίτερα αυτά τα μπετονένια τέρατα που μένουν επίτηδες ημιτελή επί δεκαετίες για να γεμίζουν οι κουτοί τα παγκάρια υπέρ αποπερατώσεως και να κυκλοφορούν οι χοντροί παπάδες με τις λιμουζίνες] , στό ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
(εἴσοδος ἐλεύθερη , μέσω προσκλήσεων τηλ.             2310 914760       )
Τό ἱερό λείψανο θά παραμείνει στόν ἱερό Ναό Ἁγ.Σπυρίδωνος στήν Τριανδρία, ἀπό την 24η Σεπτεμβρίου ἕως καί τήν 2α Ὀκτωβρίου 2011. [που σημαίνει, για λίγες μόνο εμφανίσεις, προλάβετε!]
Κανονικά δε θάπρεπε να ασχολούμαι. Είναι όμως τόσο σκανδαλιστική, τόσο εξόφθαλμη η ασέβεια των παπάδων προς τα υποτιθέμενα πιστεύω τους και προς τους ανθρώπους που τους εμπιστεύονται, που δε μπορώ να μη σχολιάσω.
Επίσης, οι αφελείς που τα πιστεύουν αυτά δεν είναι μια χούφτα γριές που τρέχουν γονυπετείς στις εκκλησίες, είναι ΠΟΛΥΣ κόσμος (θα εκπλαγείτε!), και γι αυτό όλη αυτή η κινητοποίηση - πόσο στοιχίζουν, νομίζετε, τα λάβαρα και οι αφίσες κλπ; Ο τζίρος είναι μεγάλος. Τα λεφτά είναι πολλά. Υπάρχει τρόπος να σταματήσει αυτή η κυνική εκμετάλλευση;
                                              Έγραψε ο Στάθης Ν. Παναγιωτόπουλος

4 σχόλια:

  1. Πρέσβευε υπέρ της σωτηρίας μας Άγιε Σπυρίδωνα Θαυματουργέ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...σωσον κυριε τον λαον σου ...και...Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι....

    Ζητω η ...δευτερη παρουσια !!!! Ζητωωωωωω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σταθη παναγιωτοπουλε κανενας μα κανενας δεν σου ειπε να πας να προσκυνησεις το ιερο λειψανο εφοσον και μονο ριξεις τον οβολο σου στο παγκαρι. αυτα ειναι λογια ανθρωπων με κακη προαιρεση και ευχομαι ο θεος να σε φωτισει. αν ειχες νοιωσει την παρουσια του θεου στη ζωη σου αυτα δεν θα τα ελεγες. ο αγ.σπυριδων να σε συγχωρεσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμπολιτες Ελληνες οχι εις την διχονοιαν.
    Ειδα την δεξιαν χειρα του νεκρου και ηταν γεματη σκ@τα. μαλλον ε χεζε οταν την εκοψαν. ο παπας της ενοριας μας λεει οτι αγιασαν και τα σκ@τα οποτε προσκυνηστε και τα σκ@ τα διοτι θα σας τιμωρησει ο ιαχ-ωβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.