# #

25 Μαρ 2011

Οι μαριονέτες των τραπεζιτών και των εργολάβων



Την Κυριακή που μας πέρασε το ΒΗΜΑ είχε συνέντευξη του Θ. Πάγακλου που εξήγησε -προφανώς θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους- γιατί για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έξυπνη η  επιλογή της εφημερίδας καθώς η στροφή της στην ψυχαγωγία  του συντηρητικού κοινού που της έχει απομείνει μπορεί να περισώσει κάποια φύλλα. Άλλωστε ο νεοφιλελευθερισμός της εποχής μας είναι τόσο καρικατούρα πια που δεν χρειάζεται τίποτε παραπάνω από φτηνή επιθεώρηση επιπέδου Εσπρέσσο και Σεφερλή με ατάκες για τον ΣΥΡΙΖΑ για να αισθανθεί δικαιωμένος. Ανάλυση…; Last year…
H απέχθεια του Θόδωρου για τους απεργούς πείνας και τα καλέσματα για καταστολή τους είναι απολύτως ανθρώπινα κατανοητή. Αυτός, ο πανίσχυρος μικρός(;) θεός ...
που δεν μπορεί να ελέγξει τη βουλιμία του ακόμα και όταν έχει φτάσει σ επίπεδα να τον σκοτώνει, είναι λογικό να σοκάρεται από την ιδέα ότι αυτά τα “ποταπά” “λαθροανθρωπάκια” μπορεί να έχουν τη δύναμη της θέλησης να σταματήσουν να τρώνε θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο για να διεκδικήσουν τα δίκαια τους.  Πως λοιπόν να μην καταφύγει στη θεωρία της υποκίνησης; Και δεν πειράζει που αυτή η άποψη είναι το ίδιο λογική με το να τρώει ο Πάγκαλος παρά τη θέληση του. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θα το μάθει αφού το ΒΗΜΑ από τον Πάγκαλο θα πάρει συνέντευξη και τον Χασάν θα τον βάλει το πολύ πολύ μια φωτογραφία με καμιά φανταστική δήλωση από κάτω, όπως έκαναν τα “έγκυρα” ΝΕΑ. Στο μεταξύ ο Πάγκαλος επιθυμεί την υποχρεωτική σίτιση των απεργών πείνας και την ίδια στιγμή την υποχρεωτική πείνα για εργαζόμενους και ανέργους. Όποιος βρει κάποια λογική σε αυτό κερδίζει θέση στο Greek idol.
Αν κάποιοι νομίζαν ότι ο Πάγκαλος είναι μια ας το πούμε γραφική εκδοχή της κυβέρνησης αποδείχτηκαν λάθος. Οι δηλώσεις των περισσότερων κυβερνητικών στελεχών (Ραγκούση, Νταλάρα, Λοβέρδου κλπ) για το θέμα των 300 είναι στο κλίμα Πάγκαλου και ΛΑΟΣ. Στην ουσία το ΛΑΟΣ έμεινε άνεργο στο ζήτημα αυτό. Δεν έμεινε κάτι πιο ακραίο που να μπορούσε να πει, γι’ αυτό και μόλις έσκασε η υπόθεση με τους δύο νεκρούς αστυνομικούς έπεσε με τα μούτρα να πουλήσει θρήνο. Προσπάθησε να υπενθυμίσει ότι αυτό είναι το ακροδεξιό κόμμα.
Και δεν είναι μόνο ο Πάγκαλος και το ΠΑΣΟΚ που άφησαν άνεργο τον Καρατζαφέρη και τους λαθρο-ναζιστές του. Πάνω απ’ όλα το έκαναν τα κανάλια και  εφημερίδες. Κάποια άρθρα ειδικά στα ΝΕΑ [1] [2] (που ξεπληρώνουν γραμμάτια) και ρεπορτάζ σαν αυτά της Ξεφτιλοπούλου στο ΣΚΑΪ αποτελούν την απόλυτη υιοθέτηση των πιο ενδόμυχων σκέψεων του ΛΑΟΣ. Αυτό μπορεί από τη μία να αποτελεί δικαίωση για τον Καρατζαφύρερ, από την άλλη όμως του στερεί το πλεονέκτημα -για το κοινό του- του ακραίου, του φασίστα που τα λέει καθαρά. Κατά μία έννοια δημιουργείται πληθωρισμός του φασιστικού και ρατσιστικού λόγου και πέφτει η αξία του. Ίσως πάλι γι’ αυτό αποφάσισε πιο ενεργητικά να προσπαθήσει να χωθεί στα κυβερνητικά σενάρια. Γιατί αν δεν κάνει ταμείο τώρα, αύριο θα είναι αργά, καθώς πέραν των άλλων η στήριξη του μνημονίου τον έθεσε στον …”σοσιαλιστικό” χώρο.
Ο πιο μέγας απ’ όλους όμως είναι ο Πεταλωτής. Καθώς είναι ένας άνθρωπος που ουδέποτε έχει δείξει ότι έχει κάτι να πει. Ότι είναι έστω κάθαρμα, αλλά με κάποιο περιεχόμενο. Το απόλυτο τίποτα. Ένας κακής ποιότητας τεχνικός της εξουσίας που η επιτυχία του είναι να μπορέσει να πει το ποίημα του. Αυτός ο τοσοδούλης λοιπόν εκφράζοντας την κυβερνητική γραμμή -δηλαδή την ίδια γραμμή με τον Πάγκαλο- είπε για απεργούς πείνας ότι είναι υποχείρια των αλληλέγγυωνκαι άλλα τέτοια. Ο άνθρωπος που η δουλεία του είναι να είναι μαριονέτα και που ούτε αυτή δεν την κάνει καλά, έχει και άποψη για το αν οι μετανάστες έχουν δική τους θέληση.  Λογικό βέβαια είναι καθώς όταν δεν γνωρίζεις το περιεχόμενο των λέξεων άποψη, θέληση, βούληση και έχεις αφήσει την αξιοπρέπεια σου στην γκαρνταρόμπα της εισόδου για την εξουσία,  μπορείς να υποθέτεις ότι θέλεις ή σου λένε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.