# #

26 Φεβ 2011

Κορυφαίοι Ευρωπαίοι οικονομολόγοι «ρίχνουν βόμβα» και αφήνουν να εννοηθεί ότι η αποτυχία του μνημονίου στην χώρα μας είναι γεγονός!

Τσάμπα πάνε οι θυσίες μας…

Της Μιχαλούς

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Ευρωπαίων οικονομολόγων European Economic Advisory Group θεωρεί πιθανά ενδεχόμενα για την Ελλάδα την επιστροφή στη δραχμή, την απομείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων («haircut») κατά 30% και ένα νέο πακέτο στήριξης μετά το 2013.
Το EAAG μας λέει πως οι στόχοι της κυρίαρχης οικονομικής και πολιτικής ελίτ (μη-αναδιάρθρωση χρέους, πάσει θυσία παραμονή στο ευρώ κλπ), δεν μπορούν να επιτευχθούν παρά μόνο με την «εξόντωση» των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων!
Τσάμπα πάνε οι θυσίες του ελληνικού λαού, ...επισημαίνουν με όσο πιο λάιτ τρόπο μπορούν, ενώ μας κρούουν το κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα μας σέρνεται, από ένα μάτσο δήθεν επιτυχημένους οικονομολόγους, οι οποίοι της λένε τι θα κάνει και πως θα το κάνει…
Ετσι λοιπόν η  Ελλάδα, πιθανόν να μην είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της μέσω των αγορών όταν ολοκληρωθεί το τρέχον πακέτο διάσωσης, γι' αυτό και μας προειδοποιούν.
Την ίδια ώρα ο  ΓΑΠ σφυρίζει  αδιάφορα και λέει ότι «άμα ξαναγυρνούσαμε στη δραχμή , αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους για την Ευρωζώνη, καθώς μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας θα προκαλούσε ντόμινο αντιδράσεων … στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης»…

Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.