# #

25 Φεβ 2011

είμαστε και γαμώ τις σοβαρές χώρες!

Κάτω τα χέρια από τον Μπομπ!

Γράφει η Κουκίδα
Δύο μηνύματα προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό κρύβονταν πίσω από το άδειασμα του ΔΝΤ «ότι οι αποκρατικοποιήσεις εκπονήθηκαν από την κυβέρνηση» αλλά και πίσω από την εκ νέου διαρροή ότι Παπανδρέου και Στρος Καν είχαν συμφωνήσει πολύ πριν ανακοινωθεί, την ένταξη της χώρας μας στο ΔΝΤ....

Η Κουκίδα έμαθε ότι το πρώτο μήνυμα που ήθελαν να περάσουν οι του ΔΝΤ στο Μαξίμου, ήταν «μην παίζετε με τους ανθρώπους μας». Και αυτό αφορούσε τόσο τον (εμφανή) Πόουλ Τόμσεν όσο και τον (αφανή) Μπόμπ Τράα. Ο Στρος-Καν φαίνεται πως έγινε δέκτης σφοδρών παραπόνων από τον ίδιο τον Τράα που θεώρησε ότι οι  επιθέσεις τόσο κυβερνητικών στελεχών, όσο και εκδοτικών συγκροτημάτων εναντίον του προσωπικά «ήταν ενορχηστρωμένες ώστε να κατευνάσει η κυβέρνηση τις αντιδράσεις για το ύψος των αποκρατικοποιήσεων». Μόνο που ο κ. Τράα δεν είναι Τόμσεν και ζήτησε «να τους κοπεί ο αέρας αμέσως». Όπερ και εγένετο. Λίγες ώρες μετά την διαμαρτυρία του, ο Ντομινίκ Στρος- Καν έδωσε εντολή σε αξιωματούχο του ΔΝΤ να δηλώσει κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν αυτή που κατάρτισε το σχέδιο του ξεπουλήματος των 50 δισεκατομμυρίων. Μάλιστα, υπήρξε πλήρης συνεννόηση όλων των πλευρών, μέρες πριν την ανακοίνωση της τρόικας και γι’ αυτό επιστρατεύτηκε ακόμα και ο αρχι-επιτηρητής του Ταμείου στην Αθήνα για να  «στηρίξει την προσπάθεια». Παρόλο που βρίσκεται στην Αθήνα μόνιμα από το καλοκαίρι, παρουσιάστηκε  για πρώτη φορά πριν από 15 μέρες για να μιλήσει ανοιχτά για την «ανάγκη να ανταλλάξουμε το χρέος μας με κρατικούς πόρους». Λίγες ώρες μετά ακολούθησε και η επίσημη τοποθέτηση της τρόικας. Μία μέρα μετά έγινε και η διαρροή (εκ νέου) περί του ντοκιμαντέρ του Canal + στο οποίο διαφαίνεται η συμφωνία Παπανδρέου-Στρος Καν τον Δεκέμβριο του 2009. Όπως έχουμε πει όμως η συμφωνία χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2009 (πριν τις εκλογές δηλαδή) και όχι από τον Δεκέμβριο. Ακόμα χειρότερα δηλαδή.
Το ΔΝΤ δίνει και ένα δεύτερο μήνυμα προς τον (mind the) GAP: Να μην επιχειρήσει αναστροφή κλίματος κατά του μνημονίου, γιατί τα επενδυτικά κεφάλαια που εξυπηρετεί το Ταμείο, θέλουν να υλοποιηθεί στο 100% η δανειακή συμφωνία στα χρονικά πλαίσια που έχουν συμφωνηθεί και βέβαια να προχωρήσει απρόσκοπτα το ξεπούλημα συγκεκριμένων κρατικών πόρων επιχειρήσεων και φιλέτων. Κοινώς ο (mind the ) GAP εγκλωβίστηκε στην ίδια του την πεποίθηση ότι πρέπει να συνταχθεί με το ΔΝΤ που (ακόμα νομίζει) θα του εξασφαλίσει μια περίοπτη θέση στην μετέπειτα καριέρα του στο εξωτερικό (ευτυχώς).
Για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο Πολιτικός Σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ, διοχέτευσε την περασμένη Κυριακή ένα non paper - οδηγία ώστε να περάσει επικοινωνιακά από κυβερνητικούς και φίλα προσκείμενους δημοσιογράφους ότι «το Μνημόνιο και ο μηχανισμός στήριξης θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί μόνο εάν η κυβέρνηση Καραμανλή είχε φύγει το 2008». Το non paper γράφει επίσης την εξής πρόταση- μάντρα που ακούσαμε και διαβάσαμε όλες αυτές τις μέρες : «όλοι ξέραμε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα αλλά κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί την πραγματική κατάσταση».
Εμείς να σας πούμε ότι το εν λόγω non paper  της κυβέρνησης έφτασε μέχρι τη Γαλλία και στο περιθώριο της συνάντησης των G20!! Μάλιστα υπουργός οικονομικών προσφιλούς (και καλά) χώρας, αφού ενημερώθηκε για το τι έγραφε, είπε «Δεν είστε σοβαρή χώρα»..
Τί λέτε καλέ; είμαστε και γαμώ τις σοβαρές χώρες!
 Το Ποντικι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.