# #

12 Ιαν 2011

Η κυβέρνηση Παπανδρέου χαρίζει τις γερμανικές αποζημιώσεις για το Δίστομο

Χτυπάμε τους αδύνατους και  γλείφουμε τους ισχυρούς. Σεμινάρια  από την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ανάγκη άμεσης, εδώ και τώρα, ενεργητικής και θεσμικής παρέμβασης της κυβέρνησης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας (Δίστομο), πριν τη λήξη των προθεσμιών
Ως γνωστόν, μετά από σχετική απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Ιταλίας, δικαιώθηκαν τα θύματα της Ναζιστικής Θηριωδίας στη χώρα μας (Δίστομο). Το Γερμανικό κράτος, ...προκειμένου να παρακάμψει την ως άνω περήφανη απόφαση του Ανώτατου Ιταλικού Δικαστηρίου και τη συνεπακόλουθη αποζημίωση των θυμάτων του ναζισμού στη χώρα μας, προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Μέχρι σήμερα, στο παρά πέντε, η ελληνική κυβέρνηση, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις, δεν έχει παρέμβει με τα πολλά μέσα που διαθέτει υπέρ των ελλήνων θυμάτων του ναζισμού, τόσο στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης όσο και σε πολιτική βάση προς τη Γερμανία, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αδρανεί ασυγχώρητα να προβεί στη διεκδίκηση επανορθώσεων από τη Γερμανία για τις κλοπές και τις καταστροφές που διέπραξε σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού το ναζιστικό καθεστώς.
Δεν είναι δυνατόν η δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού στην πατρίδα μας και η επιδίκαση των εύλογων αποζημιώσεων να προωθείται από τις ιταλικές αρχές και την Ιταλική Δικαιοσύνη, με την ελληνική κυβέρνηση να αδρανεί, ως απλώς θεατής, μετά την υπονόμευση που υπέστη αυτή η μεγάλη εθνική υπόθεση επί δεκαετίες.
Η προθεσμία κυβερνητικής παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και αλλού, υπέρ των θυμάτων, λήγει, αν είναι σωστό, στις 15 Ιανουαρίου 2011!!!
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που, παρά τις ανεπανόρθωτες καταστροφές και κλοπές που υπέστη από τη φασιστική Γερμανική κατοχή, δεν έχει αποζημιωθεί μέχρι σήμερα, με τις κυβερνήσεις εθελόδουλα να καλύπτουν τη Γερμανική στρεψοδικία.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.