# #

28 Μαΐ 2010

Ο "λύκος" φορούσε και πάλι ράσα


Μετά τους καθολικούς ιερείς οι οποίοι ασελγούσαν εις βάρος μικρών παιδιών, κυρίως αγοριών, τώρα μία νέα υπόθεση, αυτή τη φορά με Ιησουϊτες ιερείς, έρχεται να αναστατώσει τα θρησκευτικά ήθη.

Tουλάχιστον 205 παιδιά φαίνεται να έχουν πέσει θύματα βιαιοτήτων σεξουαλικών ή μη, στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών σε γερμανικά ιδρύματα τα οποία καθοδηγούν Ιησουΐτες, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Σαράντα έξι Ιησουΐτες ιερείς, καθηγητές λαϊκοί και εκπαιδευτικοί είναι ύποπτοι για τις υποθέσεις σεξουαλικών και άλλων βιαιοτήτων κατά των παιδιών ανέφερε η δικηγόρος Ούρσουλα Ράου η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Δώδεκα ιερείς, και τέσσερις λαϊκοί καθηγητές υποδείχθηκαν από πολλά παιδιά που υπέστησαν παρενοχλήσεις αλλά και από μάρτυρες που κατέθεσαν ότι πολλές φορές τα παιδιά και παρενοχλούνταν σεξουαλικά και υφίσταντο τιμωρίες βάρβαρες.

Τριάντα δύο άλλοι "ύποπτοι" Ιησουΐτες ιερείς δεν κατηγορήθηκαν παρά μόνο από έναν μάρτυρα οπότε μπορεί και να μην διωχθούν.

Έγινε γνωστό όμως πως οι υποθέσεις παρενόχλησης είναι τόσο παλιές ώστε οι ύποπτοι ενδέχεται να μην διωχθούν δικαστικά και εκτιμάται ότι μόνο εάν αποδειχτεί ότι η διάρκειά τους ήταν συνεχής, δέκα με είκοσι χρόνια και με δεδομένη την απεχθή πράξη, μπορεί να υπάρξει κάποια δίκη.

Σημειώνεται ότι στη Γερμανία αποκαλύφθηκαν φέτος πολλές παρεμφερείς περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης μικρών παιδιών σε σχολεία ή ιδρύματα όπου συνήθως πρωταγωνιστές ήταν ιερείς, στην πλειοψηφία τους Καθολικοί αλλά και πολλοί Προτεστάντες.

Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να συστήσει μια ομάδα ειδικών σε θέματα νεολαίας που θα συνεδριάζει τακτικά με θέμα την πάταξη των σεξουαλικών παρενοχλήσεων σε ανηλίκους.



http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.