# #

25 Μαΐ 2010

Όνομα γιατρού δεν θα πω, ούτε όνομα προμηθευτή, θα το αφήσω στο Νέο Διοικητή να το βρει,..Παρτυ κερδοσκοπιας στο νοσοκομειο Κατερινης


Το «πάρτι κερδοφορίας» μεταξύ προμηθευτών νοσοκομειακών υλικών - ιατρικών μηχανημάτων και ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων και διοικητών των νοσοκομείων, αποκαλύπτεται μέσα από τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Υπουργείο Υγείας, ύστερα από έρευνα που διεξήγαγε σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές.
Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της έρευνας, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Το Βήμα», τα τελευταία πέντε χρόνια οι δαπάνες στην Υγεία έχουν διπλασιαστεί, φτάνοντας τα 3 δις ευρώ από 1.5 δις. Η συνολική δαπάνη για την Υγεία στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει πλέον το 10,1% του ΑΕΠ, ενώ ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι 9%. Παράλληλα, για το 2009 η συνολική φαρμακευτική δαπάνη θα φτάσει τα 9,2 δισ. ευρώ, όταν στην Ισπανία, με τετραπλάσιο πληθυσμό, η αντίστοιχη δαπάνη είναι 12 δισ. ευρώ.(TVXS - ΠΗΓΗ)
Και η Πιερία στις πρώτες θέσεις στο πάρτι της Υγείας όπου «χορηγούνταν αφειδώς και παρανόμως συμπυκνωτές οξυγόνου, ιατρικά υλικά, ουροσυλλέκτες, καθετήρες και ορθοπεδικά υλικά». Έτσι τουλάχιστον διαβάζουμε σε δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».(ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ)
Αυτά τα δημοσιεύματα υπάρχουν στον τύπο της Ελλάδας, αλλά και στο τοπικό τύπο.
Σε εμάς στο blog ΚΡΑΧΤΗΣ ήλθε επιστολή που αναφέρει τί συμβαίνει στο Νοσοκομείο Κατερίνης τα τελευταία χρόνια....
...κείμενο επιστολής ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ...

Αγαπητό μπλοκ "ΚΡΑΧΤΗΣ"
Με λίγα λόγια θέλω να σας αναφέρω τί ακριβώς συμβαίνει στο νοσοκομείο Κατερίνης με την προμήθεια υλικών. Στο νοσοκομείο μας, εδώ και αρκετά χρόνια την προμήθεια των υλικών τη λυμαίνονται ελάχιστοι και συγκεκριμένα ένας. Δεν θα αποκαλύψω όνομα γιατρού, ούτε όνομα προμηθευτή, αν και τα γνωρίζω. Απλά θα αναφέρω πώς στήνονταν το σκηνικό με συνταγές που κατέληγαν πάντα κατά ποσοστό 90% στον ίδιο προμηθευτή. Πάντα υπήρχε ο από μηχανής θεός (γιατρός) που αναλάμβανε την πρωτοβουλία και "τακτοποιούσε" για λογαριασμό των συγγενών το θέμα της προμήθειας υλικών. Αυτή η ενέργεια του γιατρού εκ πρώτης στους ασθενείς μπορεί να προκαλούσε και την υποχρέωση που τους εξυπηρετούσε. Πού να ήξεραν τί κρυβόταν από πίσω. Αυτό το φαινόμενο ήταν καθημερινότητα και ο γιατρός "εξυπηρετούσε" συγκεκριμένο προμηθευτή.
Στην προηγούμενη διοίκηση αναφέρθηκε το γεγονός και δόθηκε κατάλογος προμηθευτών για ελεύθερη επιλογή από πλευράς των συγγενών των ασθενών. Βέβαια αυτός ο κατάλογος εξαφανίστηκε και έτσι από μηχανής θεός (γιατρός) συνέχισε το θεάρεστο έργο του. Αυτό ισχύει και σήμερα
Όνομα γιατρού δεν θα πω, ούτε όνομα προμηθευτή, θα το αφήσω στο Νέο Διοικητή να το βρει, αρκεί να ελέγξει όλες τις προμήθειες των τελευταίων ετών, ποιός συνταγογραφεί και σε ποιόν προμηθευτή στέλνει με δική του πρωτοβουλία τους ασθενείς. Αυτά και αν χρειαστεί θα επανέλθω.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
ΚΡΑΧΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.