# #

29 Μαΐ 2010

ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ,ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!


Την έκθεση πεπραγμένων που συντάχθηκε για το σκάνδαλο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος «Αλληλεγγύη» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «ΘΕΜΑ», στην οποία αποκαλύπτονται διαχρονικές σπατάλες και ατασθαλίες στο όνομα της φιλανθρωπίας.Ηέκθεση καταλογίζει ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα και περιγράφει αναλυτικά τη δράση τους, όπως την εντόπισαν οι συντάκτες της. Τα συμπεράσματα έχουν σταλεί εδώ και περίπου έξι μήνες στον Aρειο Πάγο. Παρότι όμως η έκθεση αναφέρει διασταυρωμένα στοιχεία, δεν έχει ξεκινήσει έρευνα από πλευράς Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Η «Αλληλεγγύη» είναι ο οργανισμός που αναλαμβάνει τις μεγάλες ανθρωπιστικές αποστολές εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος και γι' αυτόν τον σκοπό τα μέλη του Δ.Σ. διαχειρίζονται πολλές φορές υπέρογκα ποσά, τα οποία κατά το παρελθόν, όπως επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης, πολλές φορές αντί να φτάσουν στον προορισμό τους εξαφανίζονταν από τα ταμεία, χωρίς να γνωρίζει κανείς μέχρι σήμερα πού ακριβώς έχουν καταλήξει. Ενα τέτοιο παράδειγμα είναι τα 5.600.000 ευρώ που εκταμιεύτηκαν από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από την «Αλληλεγγύη» για τους φιλανθρωπικούς της σκοπούς. Το ποσό αυτό κατατέθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 2006 στην Τράπεζα Πειραιώς και τρεις ημέρες μετά έγινε ανάληψη ολόκληρου του ποσού, «χωρίς να φαίνεται πού εδαπανήθη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.Η ευθύνη για τη «διαχείριση» των 5.600.000 ευρώ βαρύνει, σύμφωνα με την έκθεση, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης κ. Δημήτριο Φουρλεμάδη. Οι συντάκτες της εικάζουν ότι το ποσό αυτό ο κ. Φουρλεμάδης το έδωσε σε εφοπλιστή, ο οποίος είχε δανείσει την οργάνωση με το ίδιο ποσό. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει αποδειχτεί με αδιάσειστα στοιχεία, ούτε βέβαια έχουν δοθεί εξηγήσεις για τον λόγο για τον οποίο δεν ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών.Παράλληλα, στον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φουρλεμάδη καταλογίζονται ευθύνες και για άλλα προγράμματα.Συγκεκριμένα, «ευθύνεται διότι ενώ παρέλαβε και άλλας προκαταβολάς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ΥΠΕΞ διά διάφορα άλλα προγράμματα, δεν εξετελέσθησαν τα έργα, τα δε χρήματα δεν επεστράφησαν εις το ΥΠΕΞ, ούτε ευρέθησαν στους λογαριασμούς της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Εδαπανήθησαν διά "ανοικείους δαπάνας"».Aλλα παραδείγματα: τα 345.000 ευρώ που είχαν εκταμιευτεί για τα θύματα στον πόλεμο του Λιβάνου και τα 308.000 ευρώ από τα 1.600.000 ευρώ που προορίζονταν για τα θύματα του τσουνάμι. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κ.Φουρλεμάδης προέβαινε συχνά σε σκανδαλώδεις αγορές,κατασκευές και μισθώσεις ακινήτων, για τις οποίες αρνείται επίμονα να δώσει εξηγήσεις μέχρι σήμερα.............http://apollonios.pblogs.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΕΦΑΓΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΙΛΕ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ.ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΙΔΙΑ ΓΝΩΣΗ.ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΣΩ,ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.