# #

13 Μαρ 2010

3.000 κατηγορίες για παιδεραστία εναντίον ιερέων.Το κανουν και οι δικοι μας..ΒΙΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ? ΚΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ?


Περίπου 3.000 κατηγορίες για παιδεραστία εναντίον ιερέων έχει επεξεργαστεί η δικαιοσύνη του Βατικανού από το 2001 έως το 2010 για υποθέσεις (παιδεραστίας) που διεπράχθησαν κατά τα τελευταία 50 χρόνια, ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος του Βατικανού.

«Από το 2001 έως το 2010, υπήρξαν περίπου 3.000 κατηγορίες σε βάρος ιερέων για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τα τελευταία 50 χρόνια», δήλωσε ο μονσινιόρος Τσάρλς Σκικλούνα, εισαγγελέας του δικαστηρίου του Καρδιναλίων για το δόγμα της Πίστης σε συνέντευξή του στο Avvenire, το περιοδικό της ιταλικής Διάσκεψης Επισκόπων.

«Το περίπου 60% των περιπτώσεων, πρόκειται μάλλον για περιπτώσεις «εφηβοφιλίας» (ephebophilie), δηλαδή τη σωματική έλξη για εφήβους του ίδιου φύλου. Το 30% για ετεροφυλοφιλικές σχέσεις και το υπόλοιπο 10% για πραγματική παιδεραστία, δηλαδή μια σεξουαλική έλξη για αγόρια που δεν έχουν φθάσει στην εφηβεία», είπε ο ιεράρχης, κάνοντας την δική του διάκριση στη συνέντευξη αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του Βατικανού.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σε εννέα χρόνια, οι περιπτώσεις των ιερέων που κατηγορήθηκαν για παιδεραστία είναι περίπου 300». «Είναι αλήθεια, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι το φαινόμενο δεν έχει επεκταθεί όπως κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν «400.000 ιερείς των επισκοπών και μοναχοί» σε όλον τον κόσμο.

Στο 10% των καταγγελιών, «στις ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις», οι ένοχοι έχουν υποβαθμιστεί στο επίπεδο του λαϊκού. Σε ένα ίδιο ποσοστό, είναι οι ίδιοι οι ιερείς που ζήτησαν να απαλλαγούν των ιερατικών καθηκόντων τους.

Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων (60%), «κυρίως λόγω της προχωρημένης ηλικίας των κατηγορουμένων, δεν γίνονται δίκες αλλά έχουν ληφθεί πειθαρχικά μέτρα» όπως «η απαγόρευση της τέλεσης λειτουργίας σε δημόσιο χώρο και της εξομολόγησης, ή η υποχρέωση να διάγουν αποτραβηγμένη ζωή με μετάνοια», σημείωσε ο Σκικλούνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.