# #

11 Μαρ 2010

τα νέα μέτρα, όχι μόνο δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση , αλλά γεννούν από μόνα τους νέα κρίση


Με το σύνθημα “την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν” αντιδρά στα νέα μέτρα η Ελληνική επικράτεια.

Την ίδια στιγμή στους δρόμους και η κυβέρνηση σε μια περιοδεία στελεχών σε όλους τους νομούς της χώρας για να προλάβουν το κύμα κοινωνικών αντιδράσεων που ξεσηκώνεται σε ολόκληρη την Ελληνική περιφέρεια.

Ελλάδα έχεις Ταλέντο…. (στην απεργία) απαντά η “σοσιαλιστική” κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία άνοιξε τα σοσιαλιστικά αποθεματικά της με δήθεν αντιδράσεις στελεχών στο εσωτερικό της στην προσπάθεια να….


…κρατήσει στοιχεία σοσιαλιστικού προφίλ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Την αντιλαϊκή πολιτική… ας την πληρώσει ο Γιώργος , (σου λέει το ΠΑΣΟΚ) προβλέποντας την περίπτωση αποτυχίας των νέων μέτρων που αναμένεται να παγώσουν ακόμη περισσότερο την “φρακαρισμένη” Ελληνική αγορά.

Όλα δείχνουν πως ούτε η τηλεοπτική προπαγάνδα και η υποβάθμιση παρουσίασης των κοινωνικών αντιδράσεων μπορεί να σταματήσει το κοινωνικό “τσουνάμι”.

Κατεβάζει ρολά και σήμερα η Ελλάδα !

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα ολόκληρη η χώρα, καθώς η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Με την νέα κινητοποίηση τα συνδικάτα θέλουν να στείλουν σαφές μήνυμα σε κυβέρνηση και εργοδότες πως οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν
να πληρώσουν την οικονομική κρίση.

Oι κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ετοιμάζουν και νέες απεργίες κατά της μείωσης των μισθών, ενώ η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ οργανώνει νέα 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη. Η ΑΔΕΔΥ παρατηρεί ότι τη διετία 2009-2010 οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων θα μειωθούν από 20% έως και 30%, μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, την κατά 12% μείωση των επιδομάτων, την περικοπή κατά 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας και στο δώρο των Χριστουγέννων, και από το πάγωμα των συντάξεων.

Λόγω της απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.

● Λεωφορεία (ΕΘΕΛ), τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ), τρένα (ΟΣΕ), Τραμ και Προαστιακός θα ακινητοποιηθούν όλο το 24ωρο.

● Όλες οι πτήσεις όλων των αεροπορικών εταιρειών δεν θα πραγματοποιηθούν ολόκληρο το 24ωρο.

● Στην απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο (καθηγητές- δάσκαλοι, εφοριακοί, προσωπικό ασφαλιστικών ταμείων κ.ά.), οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στις τράπεζες.

● Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται και οι δημοσιογράφοι.

Συμμετοχή στην σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, η οποία, επιπλέον, προαναγγέλλει «δυναμικές κινητοποιήσεις και ενέργειες τη Δευτέρα 15 Μαρτίου σε όλη τη χώρα, καθώς και 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου». Στις 17 Μαρτίου θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ για να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες του κλάδου.

● Οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ- ΟΤΑ) αποφάσισαν να παρατείνουν το κλείσιμο των ΧΥΤΑ μέχρι και την Πέμπτη 11 Μαρτίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων «που αποφάσισε και υλοποιεί η Ομοσπονδία, εκφράζοντας την αντίδραση των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κοινωνικά άδικα μέτρα της κυβέρνησης και τη λεηλασία του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων».

Η Ομοσπονδία καλεί τους υπαλλήλους των ΟΤΑ όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας σήμερα (από τις 11.00 μέχρι το τέλος του ωραρίου) και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010.

● Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ σήμερα στις 18.00.

Την ίδια στιγμή μαραθώνια περιοδεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους νομούς της χώρας εξαπολύει η κυβέρνηση προκειμένου να μεταπείσουν τους πολίτες για το τσαλακωμένα σοσιαλιστικό προφίλ του ΠΑΣΟΚ.

Μια επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης για να “ηρεμίσει” το κύμα κοινωνικών αντιδράσεων που ξεσηκώνεται σε ολόκληρη την Ελληνική περιφέρεια.

Όλα πλέον δείχνουν πως τα νέα μέτρα, όχι μόνο δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση , αλλά γεννούν από μόνα τους νέα κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.