# #

8 Φεβ 2010

"ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΒΗΘΡΑ" ιδρυεται σωματειο με εδρα την Λεπτοκαρυα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΚΑΙ ΛΕΙΒΗΘΡΑ.


Σας κάνουμε γνωστό ότι ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΒΗΘΡΑ»,

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ

ΑΡΘΡΟ 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΕΔΡΑ
Ιδρύεται σωματείο με την επωνυμία «ΟΡΦΕΑΣ ΚΑΙ ΛΕΙΒΗΘΡΑ» και έδρα την ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΑΡΘΡΟ 2. ΣΚΟΠΟΣ
Επιστημονική, πολιτιστική και πολιτισμική δραστηριοποίηση του επιστημονικού κόσμου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινής γνώμης σε θέματα που έχουν σχέση και επηρεάζονται από την ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΩΝ ΛΕΙΒΗΘΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ σαν Γραμματεία και Ιδέα.

Ειδικότερα στο σκοπό του σωματείου εμπίπτει η έρευνα, αυτοτελώς ή διεπιστημονικά σε Ελληνικό ή Διεθνές επίπεδο συνεργασίας, με στόχο την κατανόηση και περαιτέρω ανάπτυξη της βασικής σύλληψης με την οποία ο ΟΡΦΕΑΣ καλλιέργησε τους επιμέρους κλάδους που κίνησαν το ενδιαφέρον του και του ανθρωπιστικού ιδεώδους σε κάθε κλάδο που αναπτύχθηκε από τον ΟΡΦΕΑ ή εμπεριέχεται στα ΟΡΦΙΚΑ κείμενα, όπως η φιλοσοφία, υμνολογία, η ρητορική, η φυσική, η αστρολογία, η ιστορία, η αρχαιολογία, η γεωγραφία, η ανθρωπογεωγραφία, η ανθρωπολογία, η θεογονία, κ.τ.λ με κάλυψη από την σύγχρονη τεχνολογία και πληροφορική.

Ο σκοπός αυτός θα πραγματώνεται με συνέδρια, σεμινάρια, εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων συμβατικών ή ηλεκτρονικών και κάθε άλλο σχετικό μέσο, που συντάσσεται με τον σκοπό του σωματείου. Ακόμη στο σκοπό του σωματείου εμπίπτει η επαφή, η επίσκεψη και η φροντίδα παράλληλα προς τους αρμοδίους κρατικούς φορείς των χώρων όπου γεννήθηκε και δίδαξε ο ΟΡΦΕΑΣ. Ακόμη θα επιδιωχθεί η συνεργασία με Πανεπιστήμια, Ιδρύματα και Βιβλιοθήκες που έχουν ασχοληθεί ή εξακολουθούν να ασχολούνται με την ΟΡΦΙΚΗ Γραμματεία. Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί στην έρευνα και προστασία της ελληνικής γλώσσης με φροντίδα για την σωστή μετεξέλιξή της. Παράλληλα το σωματείο θα ασχοληθεί με την μελέτη της Ελληνιστικής περιόδου υπό το πνεύμα ότι ο σύγχρονος πολιτισμός αποτελεί προϊόν και συνέχεια της, προστατεύοντας έτσι την ευρύτερη Ιστορική Κληρονομιά της Ελλάδος.

Σκοπός επίσης του σωματείου είναι:

Η ίδρυση γραφείων, παραρτημάτων στην ημεδαπή ή την αλλοδαπή, για συνεργασία με σωματεία της ομογένειας ή λοιπών νομικών προσώπων, και κάθε άλλο φορέα που συνδράμει στους σκοπούς του σωματείου.

Η ίδρυση, σύμφωνα βέβαια με τις προβλέψεις του Συντάγματος, Εκπαιδευτικού ή Εκπαιδευτικών Σωματείων ή Ιδρυμάτων που να υπηρετούν τους στόχους του σωματείου.

Η προσφορά μεταπτυχιακών μαθημάτων σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή Σωματεία της αλλοδαπής αυτοδυνάμως ή σε συνεργασία με ομοειδή Σωματεία.

Παρακαλούμε τους φίλους που έχουν την διάθεση και το ενδιαφέρον να συμμετέχουν επίσημα σε αυτό, να μας το γνωστοποιήσουν με μήνυμα τους στην σελίδα.

Πληροφορίες : Κ. Γιάντσιος 6978 641206 & 6936 729723

Ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.