# #

13 Φεβ 2010

Καρφια στο φερετρο του πεθαμενου....



Επειδή πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να ξέρουμε τι σημαίνει νέο πακέτο μέτρων. Ισως, να μην καταλαβαίνουμε τις προσταγές του ΔΝΤ και της ΕΕ, ίσως να μην έχουμε νιώσει ακόμη στις τσέπες μας το βάρος της δημοσιονομικής επιτήρησης.
Ομως, αν τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σας «έτσουξαν» κάπως, τότε ετοιμαστείτε για πραγματική κόλαση.
Το σκέφτεται να προστάξει το ΔΝΤ στους Ελληνες;
1. Νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Απλά σας λέμε ότι από τα 100 ευρώ που πληρώνετε σήμερα για καύσιμα τα 57 ευρώ πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία και τα υπόλοιπα είναι κέρδος, μεταφορικά κ.λπ. Μια νέα αύξηση, αντίστοιχη με την προχθεσινή θα έφερνε επιπλέον έσοδα πάνω από 1 δις αλλά θα πήγαινε την βενζίνη πάνω από 1,5 ευρώ το λίτρο παντού.
2. Κατάργηση του 14ου μισθού. Ολοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε το μέγεθος της πίκρας.
3. Αύξηση του ΦΠΑ από το 19% στο 21% και από το 9% τρεις με τέσσερις μονάδες. Παίζει και το σενάριο για έναν και μοναδικό συντελεστή κοντά στο 15%. Αυτό σημαίνει μεγάλες αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης και μείωση στα πολυτελείας, αλλά ποιος νοιάζεται για πολυτέλειες τη σήμερον ημέρα;
4. Ραγδαία αύξηση των αντικειμενικών αξιών ώστε να προσεγγίσουν τις εμπορικές και ταυτόχρονα όλες οι συναλλαγές να γίνονται με αυτές τις τιμές. Τα ταμεία θα γεμίσουν χρήμα, αλλά οι πολίτες θα αναστενάξουν.
5. Χαράτσι για νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων, κι ας φωνάζει η Μπιρμπίλη για δημιουργία «πράσινου» ταμείου και πράσινα άλογα.
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που σκέφτεται το ΔΝΤ. Καρφιά δηλαδή στο φέρετρο του πεθαμένου.....το κειμενο μας εστειλε ο Π.Κοντσες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.