# #

11 Φεβ 2010

Πολεμος....στην γειτονια μας παλι?

Απειλές πολέμου από αλβανικό κόμμα των Σκοπίων
Share
«Οι Αλβανοί (των Σκοπίων) κάθε μέρα ταπεινώνονται, ενώ η Συμφωνία της Οχρίδας, την οποία και το Δημοκρατικό Κόμμα των Αλβανών (DPA) έχει υπογράψει στην ουσία είναι νεκρή»
Τα παραπάνω γράφει η καθημερινή εφημερίδα "Βέτσερ" των Σκοπίων αναφερόμενη σε μια δήλωση του Μεντούχ Τάτσι επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών- ΔΚΑ (DPA), για το σκοπιανό «Κανάλι 5 Τηλεόραση».
Ο Τάτσι δήλωσε ακόμη πως προτίθεται να κηρύξει τον πόλεμο για το διαχωρισμό της χώρας εάν ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ συνεχίσει την σημερινή πολιτική του.
Ο Αλβανός αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος δεν....
.

...ήταν αρκετά σαφής στους προβληματισμούς του, ωστόσο ο πόλεμος μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.

Σε σχετική μνεία που προβαίνει και το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Φόκους’ αναφέρει πως ο Τάτσι δεν είναι ένα μεμονωμένο άτομο αλλά βρίσκεται επικεφαλής αλβανικού κόμματος με κοινοβουλευτική παρουσία στο σκοπιανό Κοινοβούλιο.

"Προκειμένου να αποφευχθεί ο διαχωρισμός της χώρας, δήλωσε ο Τάτσι, απαιτείται μια νέα συμφωνία για ένα νέο κράτος το οποίο θα έχει διεθνικό χαρακτήρα, και στο οποίο οι Αλβανοί δεν θα θεωρούνται ως μειονότητα αλλά μέρος της δομής του νέου κράτους- έθνους".

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού κόμματος των Αλβανών, όπως αναφέρει η σημερινή εφημερίδα ‘Βέτσερ’ προσπαθεί να συσπειρώσει τα μικρά αλβανικά κόμματα ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο αντιπολιτευτικό μέτωπο κατά του κυβερνητικού κόμματος του Νίκολα Γκρουέφσκι.

«Έχουμε τακτικές επαφές με διάφορα κόμματα της αντιπολίτευσης ώστε να συντονίσουμε την πολιτική δράση. Η κατάσταση των Αλβανών στην πΓΔΜ είναι πολύ σοβαρή και η καλύτερη λύση είναι η προκήρυξη νέων εκλογών», είπε ο Τάτσι.

Την έναρξη των συνομιλιών για την ενοποίηση των αλβανικών κομμάτων της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε και ο Χούσνι Σακίρι από το κόμμα NDU καθώς και ο Σεφερίν Χαρούν από το κόμμα PDP.

Υπενθυμίζεται πως παρόμοια πρωτοβουλία βρισκόταν στο προσκήνιο τον περασμένο Ιούνιο αλλά δεν προχώρησε.

Τώρα αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας πρόταση συνεργασίας και στο συνασπισμό του αντιπολιτευτικού κόμματος του Τσερβενκόσφσκι που ιδρύθηκε πρόσφατα.
echedoros-a.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.