# #

21 Μαΐ 2022

ΔΕΗ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη: Απειλεί με διακοπές ρεύματος σχολεία

Αυτό είναι το καπιταλιστικό σύστημά τους. Το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος είναι εμπόρευμα. Αν δεν πληρωθεί κόβεται. Ακόμα και σε σχολεία!


Αυτή είναι η πολιτική τους! Ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν γνωρίζει όρια. Απειλές καταφθάνουν μέσω επιστολών της ΔΕΗ στα σχολεία του Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του Περάματος για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς! Μάλιστα υπάλληλος της ΔΕΗ πήγε σε σχολείο του Περάματος με εντολή να..

κόψει το ρεύμα!

Αυτό είναι το καπιταλιστικό σύστημά τους. Το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος είναι εμπόρευμα. Αν δεν πληρωθεί κόβεται. Ακόμα και σε σχολεία! Δεν πλήρωσες μείνε στο σκοτάδι. Εξάλλου αυτό το σύστημα Παιδείας προωθεί και η Κεραμέως. Για να μορφωθείς θα πληρώσεις! Για να έχεις ρεύμα στο σχολείο επίσης θα πληρώσεις. Αν δεν έχεις τότε δε χωράς στην κοινωνία των …«άριστων».

Με δήλωση του, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σχετικά με τις απειλές της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα των σχολείων της πόλης ανάφερε:

«Ενημερωθήκαμε από Διευθυντή σχολείου της πόλης μας πως εργαζόμενος της ΔΕΗ ήρθε στο σχολείο του με εντολή να κόψει το ρεύμα λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Τη στιγμή που το ενεργειακό κόστος των σχολείων, των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει υπερδιπλασιαστεί, χωρίς να έχει τροποποιηθεί η κατανάλωση ρεύματος, το θράσος ορισμένων στελεχών της ΔΕΗ δεν έχει όριο.

 Η κυβέρνηση εδώ και τώρα πρέπει να δώσει λύση σε αυτό το μείζον πρόβλημα για τα σχολεία μας και να βάλει στη θέση τους τα διορισμένα από την ίδια στελέχη της ΔΕΗ, που αποφασίζουν -εν μέσω ενεργειακής κρίσης- να κόψουν το ρεύμα στα σχολεία, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν τους μισθούς τους.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί μία ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις σχολικές μονάδες με την πολιτεία να αναλαμβάνει την ενεργειακή δαπάνη των σχολείων, ώστε να μπορούν να έχουν μια στοιχειώδη λειτουργία.

Η κυβέρνηση οφείλει να αυξήσει τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των σχολείων μας και να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της σχολικής κοινότητας.

Δεν θα ανεχθούμε την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία πολιτών δεύτερης κατηγορίας.

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι ένα προϊόν για λίγους».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.