# #

23 Αυγ 2021

Κατερίνη: "Αυτό είναι το νερό που εκβάλλει στον Θερμαϊκό, κ συγκεκριμένα στις ακτές Ολύμπου".

 Χωρίς ανάπαυλα η ξεφτίλα της δικαιοσύνης. σε αυτό το τόπο.



Καταγγελία πολίτη και υποχρέωση μου να αναρτηθεί δυο φορές μιας και αφορά και το νερό μαζί με τη θάλασσα.
Πτηνοσφαγείο Αμβροσιάδη Κατερίνη πριν 2 μέρες.
Αυτό είναι το νερό που εκβαλλει στον Θερμαϊκό, κ συγκεκριμένα στις ακτές Ολύμπου. Σχεδόν ολόκληρη η πόλη της Κατερίνης εδώ κ δύο χρόνια δεν μπορεί να πάρει ανασα από την μπόχα του πτηνοσφαγειου που εδρεύει 3 χλμ βόρεια της πόλης.

Η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δεν κάνει τίποτα.
Η κατάσταση είναι δραματική.3500 πολίτες έχουμε υπογράψει κ δηλώνουμε την αγανάκτηση μας. Κινδυνεύει η υγεία μας, το περιβάλλον κ στο τέλος θα αναγκαστουμε να ....αλλάξουμε νομό. Με μια βόλτα στην σελίδα i cant breathe θα δεις πράματα κ θαυματα. Σε παρακαλώ ανάδειξε το θέμα.


Μέλη της ομάδας που τον τελευταίο χρόνο μας αρέσει η περιπέτεια και το ζειν επικινδύνως, χθες το απόγευμα ,υποψιασμένοι ότι μετά τη βροχή και επειδή ακολουθεί Σαββατοκύριακο που δεν γίνονται έλεγχοι,αποφασίσαμε να κάνουμε έναν περίπατο γύρω από το γνωστό ρέμα που εκβάλλει στην τάφρο και να θαυμάσουμε το γάργαρο νεράκι που βγαίνει από τον αγωγό του υπερσύγχρονου βιολογικού του πτηνοσφαγείου Αμβροσιάδη,όπως δηλώνει η ίδια η επιχείρηση.!

Η πρόσβαση είναι μόνο για όσους έχουν ειδική ένδυση και υπόδηση,αφού το ρέμα έχει αφεθεί στην τύχη του από την αρμόδια υπηρεσία.Και πέσαμε από τα σύννεφα γιατί δεν το περιμέναμε!το νερό αντί για γάργαρο έβγαινε κατακόκκινο ,σκέτος βρωμερός βούρκος και κυλούσε κατά μήκος του ρέματος σκορπίζοντας την απαίσια μπόχα της φρεσκοσφαγμένης όρνιθας.

Η ίδια κατάσταση υπήρχε στο σημείο που χύνεται το ρέμα στην περιφερειακή τάφρο!μπόχα και τα βρώμικα νερά χύνονταν με ορμή στην τάφρο .Το ίδιο και στην Ιρλανδική γέφυρα-διάβαση που ενώνεται η τάφρος με τον Πέλεκα.Αφόρητη μπόχα και κοκκινόμαυρα νερά.


Η μόνη υπηρεσία που μπορούσαμε να καταγγείλουμε το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελούνταν μπροστά στα μάτια μας,ήταν η αστυνομία την οποία και καλέσαμε.Αρμοδιότητα της δυστυχώς ήταν μόνο η καταγραφή του γεγονότος όπως εμείς το παρουσιάσαμε παρότι και οι ίδιοι αστυνομικοί που ήρθαν με το περιπολικό μύρισαν τη μπόχα και είδαν τα "διαυγή"νερά .

Για τον έλεγχο ,τη δειγματοληψία και ίσως, γιατί όχι ,αφού έχουμε το παράδειγμα του Περιφερειάρχη της Λαρισας για αντίστοιχη περίπτωση, την παραπομπή του υπαίτιου στο αυτόφωρο,αρμόδια είναι η Αντιπεριφερεια.Ατυχήσαμε όμως.

Πέσαμε σε Παρασκευή απόγευμα και ακολουθεί Σαββατοκύριακο.Μέχρι τη Δευτέρα θα καθαρίσει η τάφρος.Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου.Ούτε γάτα , ούτε ζημιά. Κολυμπήστε άφοβα, κοιμηθείτε ήσυχα.Οι αρμόδιοι έχουν αργία!

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.