# #

23 Αυγ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Όλυμπος- "Είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενιές."


 


Μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο βουλευτής Πιερίας κ. Μπαραλιάκος προσωπικά έμεινα με την εντύπωση ότι το νομοσχέδιο για τον Όλυμπο δε θα "προχωρήσει" αν δεν προηγηθεί συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, όπως φυσικά είναι οι ΟΤΑ αλλά και οι σύλλογοι.

Χθες είδαν το φως της δημοσιότητας άρθρα που μας πληροφορούν ότι ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αμυράς ενημέρωσε τους βουλευτές Λάρισας αλλά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι το νομοσχέδιο που αφορά τον Όλυμπο βρίσκεται για υπογραφή στο γραφείο της προέδρου της Δημοκρατίας.
Επειδή οι παραπάνω θέσεις είναι αντικρουόμενες και προκαλούν σύγχυση και ανησυχία στους δημότες, επιβάλλεται να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τους δημάρχους Δίου Ολύμπου και Κατερίνης.
Αναρωτιέμαι, ωστόσο, αν οι ίδιοι οι δήμαρχοι έχουν λάβει γνώση του περιεχομένου του νομοσχεδίου και διερωτώμαι :
Η διαβούλευση με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς ( και των τριών δήμων)αλλά και τις τοπικές κοινωνίες δε θα έπρεπε να είχε λάβει χώρα εν τη γενέσει του νομοσχεδίου;

Σήμερα όποια από τις παραπάνω θέσεις και αν υιοθετήσει κανείς δεν μπορεί να μην αποδεχτεί ότι το νομοσχέδιο αν δεν έχει ολοκληρωθεί οδεύει προς την ολοκλήρωση του.

Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και εγρήγορση και όποιος αγώνας θα δοθεί πριν την υπογραφή του Π.Δ

Ειδικά η Λεπτοκαρυά και το Λιτόχωρο έχουμε "καεί" από το Π.Δ που αφορά τις οικιστικές ζώνες και γνωρίζουμε καλά ότι μετά από 30 χρόνια πασχίζουμε χωρίς αποτέλεσμα για την κατάργηση του.

Το δις εξαμαρτείν.......
Είμαστε υπόλογοι στις επόμενες γενιές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.