# #

29 Ιουλ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Απάντηση σε δημοσίευμα του Πέτρου Κιάφα



Παραβλέπουμε το ειρωνικό ύφος του σημερινού δημοσιεύματος, αφού αυτό αποτελεί επιλογή του γράφοντα. Στην ουσία δεν είναι μόνο η άγνοια που οδήγησε τον κ. Κιάφα στο σημερινό του άρθρο (εξάλλου έχει να παραβρεθεί σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής κάποιους μήνες), αλλά είναι ίσως και η κακή διάθεσή του (γιατί άραγε; ) που τον οδηγεί σε εσκεμμένα ψεύδη και λάθη.

Και επειδή η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, ας την αποκαταστήσουμε.

α) Ευτυχώς παραδέχεται ότι η κατάσταση στην ..

αποκομιδή είναι βελτιωμένη. Βεβαίως άστοχα αναφέρει ότι δεν υπάρχει φέτος τουρισμός, όπως το 2019. Δεν αναφέρει όμως ότι σήμερα συλλέγονται καθημερινά περισσότεροι τόνοι σκουπιδιών από ότι το 2019. Αν πήγαινε στο παραλιακό μέτωπο θα άκουγε από τους επιχειρηματίες του τουρισμού και τους επισκέπτες την αλήθεια, αλλά ίσως δεν τον ενδιαφέρει.

Με μία ωστόσο διαφορά. Δεν υπάρχει ιδιώτης στην αποκομιδή, υπάρχει μίσθωση ενός μόνο απορριμματοφόρου από ιδιώτη. Και τα άλλα 11 απορριμματοφόρα είναι δημοτικά, συγκεκριμένα 3 ολοκαίνουρια και τα άλλα επισκευάστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Του προτείνουμε να πάει στο αμαξοστάσιο για να καταλάβει τι γίνεται.

β) Όσον αφορά στην άρδευση, δεν επικαλούμαστε απλά τη λειψυδρία, αυτή είναι γεγονός. Υπάρχει πολύ μεγάλη λειψυδρία και αυτή αφορά όλο τον Δήμο. Όμως ας δούμε την «υπερβολή». Στην πρωτόγνωρη φετινή χρονιά, ο Δήμος μας κατάφερε να εξασφαλίσει 3 επιπλέον γεωτρήσεις και αυτή τη στιγμή πραγματοποιεί μία τέταρτη. Υπογράψαμε τη σύμβαση για την κατασκευή του ταμιευτήρα στη Βροντού και ετοιμαζόμαστε για τη μελέτη ενός δεύτερου ταμιευτήρα στο Δίον. Αντικαταστήσαμε δεκάδες μηχανήματα (inverter, υποβρύχια, πίνακες, booster), εγκαταστήσαμε χιλιόμετρα δικτύων, φυλάξαμε τις εγκαταστάσεις μας, και έτσι μπορούμε σήμερα να αντιμετωπίζουμε την δύσκολη φετινή χρονιά. Είναι πράγματι υπερβολικά πολλά για μία διετία.

Σχετικά με τις παραιτήσεις υδρονομέων, αυτές αφορούν παραίτηση για προσωπικούς λόγους ενός (1) υδρονομέα. Όλα αυτά που γίνονται σήμερα, υλοποιούνται από τους αιρετούς και τους υδρονομείς, οι οποίοι ειδικά φέτος υπερβάλλουν εαυτούς. Του προτείνουμε να επισκεφτεί το «458» κι άλλες δύσκολες περιοχές στις οποίες βρισκόμαστε καθημερινά, αλλά δεν τον συναντήσαμε ακόμη. Επισημαίνουμε ότι οι σημερινές ανάγκες στην άρδευση είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε σχέση με παρελθόντα έτη.

Όσο για τους αντιδημάρχους, του θυμίζουμε ότι είναι οι ίδιοι που ήθελε στο ψηφοδέλτιό του επίμονα και μάλιστα για τη συμμετοχή του ενός επαίρονταν. Τώρα βέβαια, που δεν τον ακολουθούν, είναι αλλιώς. Είμαστε περήφανοι για την συνεργασία και τη δουλειά που κάνουν. «Όσα δεν φτάνει η αλεπού…».

Καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση του κ. Κιάφα. Μάλιστα την καταλαβαίνουν πολλοί περισσότεροι δημότες απ’ όσο ο ίδιος πιστεύει.

Εμείς προσπαθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε και αυτό θα κάνουμε συνεχώς.

Αναγνωρίζουμε ό,τι καλό έχει γίνει και προχωρούμε. Τα όποια λάθη-παραλείψεις γίνονται χρειάζεται να τα βελτιώσουμε.

 

Με πνεύμα συνεργασίας και ανοιχτοί σε κάθε καλή πρόταση.

 

                                            Το Γραφείο του Δημάρχου




Σχόλιο... 

Δεν γνωρίζουμε το δημοσίευμα του κ. Κιάφα, δεν μας εστάλη. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε συζήτηση σε οτιδήποτε αφορά τον Δήμο μας και τα προβλήματα που τον αφορούν.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.