# #

28 Ιουλ 2021

Απόφαση σταθμός κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Δικαστήριο της Ισπανίας «μπλόκαρε» τον νόμο

 


Απόφαση-βόμβα κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών έρχεται από την Ισπανία.

Ειδικότερα, ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο απέρριψε τον σχετικό νόμο που είχε ψηφιστεί στην περιοχή της Γαλικίας, που ήταν και η μοναδική περιοχή στη χώρα που είχε εγκρίνει σχετικό νόμο.

Πρόκειται για μια απόφαση που θα μπορούσε να δημιουργήσει «προηγούμενο» και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ...επελαύνει το νέο κύμα κορωνοϊού και η μετάλλαξη Delta έχει κυριαρχήσει, έχει ανοίξει και η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ήδη το μέτρο έχει επιβληθεί σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες (υγειονομικοί, εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ευπαθών ομάδων, εργαζόμενοι σε ΕΚΑΒ και ΕΜΑΚ). Επίσης, με βάση τη σχετική ρύθμιση, υπάρχει η δυνατότητα διεύρυνσης των επαγγελματικών κατηγοριών που πρέπει να εμβολιάζονται υποχρεωτικά, με μια απλή ΚΥΑ.

Τι συνέβη στη Γαλικία της Ισπανίας

Τον Φεβρουάριο είχε εγκριθεί από το Κοινοβούλιο της Γαλικίας με τις ψήφους του PP (Λαϊκό Κόμμα) και την απόρριψη των υπόλοιπων κομμάτων ένας νόμος για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, ο οποίος μάλιστα περιείχε κυρώσεις για όσους τον αρνηθούν.
Ωστόσο, ακολούθησαν οι αντιδράσεις από κόμματα και πολίτες. Ανάμεσα στα κόμματα που είχαν αντιδράσει ήταν το VOX το οποίο τότε είχε τονίσει: «Το εμβόλιο που πληροί τις απαιτήσεις υγείας πρέπει να χορηγείται εθελοντικά και φυσικά, δωρεάν». Τελικά το VOX δικαιώθηκε, καθώς στις 22 Ιουλίου 2021 το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση του νόμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού της Γαλικίας. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται και ισχυρή νομολογία μέσα στην Ευρώπη.

Η απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο συμφώνησε με την αναστολή του υπ. αριθ. 38.2 β) του νόμου 8/2008, της 10ης Ιουλίου, για την υγεία στη Γαλικία, ο οποίος εξουσιοδοτεί τις περιφερειακές υγειονομικές αρχές να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό στους πολίτες της Γαλικίας, προκειμένου να ελέγχουν τις μεταδοτικές μολυσματικές ασθένειες (όχι μόνο Covid-19) σε καταστάσεις σοβαρού κινδύνου για τη δημόσια υγεία.
Η απόφαση, της οποίας ο εισηγητής ήταν δικαστής Andrés Ollero, αιτιολογεί ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν είναι προληπτικό μέτρο που προβλέπεται ρητά στον Οργανικό Νόμο 3/1986, για ειδικά μέτρα σε θέματα δημόσιας υγείας, και συνεπάγεται καταναγκαστική σωματική παρέμβαση και ασκείται παρά τη βούληση του πολίτη, ο οποίος πρέπει να υποβληθεί σε εμβολιασμό εάν το μέτρο αυτό εγκριθεί, υπό την επιβολή ποινής λόγω κύρωσης, σε περίπτωση αδικαιολόγητης άρνησης εμβολιασμού.
Η αμφισβητούμενη εντολή θα μπορούσε να προκαλέσει ορισμένες και αποτελεσματικές ζημιές που μπορεί να είναι ανεπανόρθωτες ή δύσκολες στην επισκευή, στο βαθμό που ο εμβολιασμός μπορεί να επιβληθεί παρά της βούλησης του πολίτη. Αντίθετα, το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν άρει την αναστολή που επηρεάζει τις υπόλοιπες διατάξεις του άρθρου. 38.2 του εν λόγω νόμου.
Μαδρίτη, 22 Ιουλίου 2021».
Ispania.JPG

www.bankingnews.gr

1 σχόλιο:

  1. Επιτρεψτε μου:Προσφατα επιστημονικα δεδομενα,ακομη και ο CDC,παραδεχονται οτι και ο εμβολιασμενος μπορει να μεταδωσει.Ακομη και εδω στην Μπανανια ειπωθηκε οτι και οι εμβολιασμενοι πρεπει να κανουν τεστ.Στο Ισραηλ απαγορευσαν την εισοδο και στους εμβολιασμενους.Αρα και οι δυο θα πρεπει να εχουν τις ιδιες προφυλαξεις[μασκες,αποστασεις,υγειινη]Η μονη διαφορα οτι ο εμβολιασμενος εχει περισσοτερες πιθανοτητες να μην παει στο νοσοκομειο.Καμμια σχεση με την επικινδυνοτητα του συγχρωτισμου.Τι θελει να πει ο ποιητης;Εμβολιαστειτε,ΚΑΙ για να μην πηγαινετε στα νοσοκομεια που θελουμε να κλεισουμε.Τοτε τι πληρωνω τοσες εισφορες;Εγω εχω πληρωσει την περιθαλψη μου κυριοι.Και ας μην ξεχνανε οτι,υπαρχουν υπονοιες οτι το αμβολιο μειωνει το ανοσοποιητικο για αλλες περιπτωσεις.Τελικα ειναι παραλογο,παρανομο,υποπτο,και τα τρια μαζι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.