# #

30 Μαΐ 2021

Δήμος Δίου-Ολύμπου: "Έτσι , και τα μπροστινά οικόπεδα έχασε ο Δήμος αλλά και τις οφειλές της μητρόπολης προς τον Δήμο"


Στο δημοτικό συμβούλιο ,πριν 3 μέρες, συζητήθηκε το θέμα της άσκησης ή μη αναίρεσης της απόφασης του δικαστηρίου που παραγράφει την οφειλή από το σχέδιο της μητρόπολης Κιλκισίου το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ .

Για να το κάνουμε κατανοητό η μητρόπολη Κιλκισίου χρωστάει στον Δήμο περισσότερες από 300.000 ευρώ. Όμως κατέφυγε στα δικαστήρια και τελικά πέτυχαν την διαγραφή του χρέους. Έτσι ο Δήμος έφερε το θέμα της διαγραφής του χρέους στο ΔΣ να συζητηθεί. Αν και φαίνεται ότι πολύ δύσκολα θα ανατραπεί η απόφαση της διαγραφής, το ΔΣ αποφάσισε να το ...

παλέψει και πολύ καλά έκανε.

Κάποιοι από τους δημοτικούς συμβούλους αναζήτησαν ευθύνες στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου και κυρίως από την προηγούμενη διοίκηση του κ.Δημόπουλου και μάλιστα πρότειναν να γίνει ΕΔΕ για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα. Η δικηγόρος του Δήμου κατονόμασε και αντιδήμαρχο του Δημόπουλου μάλιστα, ο οποίος ενημερώθηκε από την ίδια για τις συνέπειες της ανταλλαγής αλλά την αγνόησε.

Οι ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης πάντως είναι πολύ σοβαρές διότι ενώ ψήφισαν την ανταλλαγή των πίσω οικοπέδων που ανήκαν στην μητρόπολη με τρία μπροστινά οικόπεδα που ανήκαν στον Δήμο, όπως ζήτησε η μητρόπολη, δεν έθεσαν σαν προϋπόθεση να πληρωθεί πρώτα το χρέος στον Δήμο και μετά να γίνει η ανταλλαγή των οικοπέδων.

Μάλιστα όπως θυμόμαστε όλοι το θέμα έφερε η Διοίκηση του Δημόπουλου στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του ΔΣ εσπευσμένα ενώ επίσης θυμόμαστε όλοι μας ότι ένα χρόνο πριν, οι ίδιοι ως αντιπολίτευση , είχανε ψηφίσει αρνητικά στην ανταλλαγή.

Ο κ.Δημόπουλος ήταν ...παρών στη συνεδρίαση προχτές και απάντησε στις αιχμές λέγοντας κάποιες δικαιολογίες και μετά ..εξαφανίστηκε.

Πολύ θα θέλαμε κάποια στιγμή ο κ.Δημόπουλος να μας εξηγήσει γιατί έφερε στην πρώτη συνεδρίαση το θέμα της ανταλλαγής με πολύ βιασύνη και κυρίως γιατί δεν έθεσε ως προυπόθεση της ανταλλαγής το θέμα του χρέους της μητρόπολης Κιλκισιου.

Έτσι , και τα μπροστινά οικόπεδα έχασε ο Δήμος αλλά και τις οφειλές της μητρόπολης προς τον Δήμο μετά την παρέλευση 5 ετών.

Οι Λεπτοκαριτες σύμβουλοι που υπέβαλαν ερωτήσεις για την υπόθεση στη νομική σύμβουλο του δήμου ήταν η κ. Νούλα. Τοποθετήθηκαν για το θέμα η κ.Νουλα και ο κ.Καραλής.

Απουσίες: Μυλωνέρος, Κεχαγιάς, Χατζή Μαρία, η πρόεδρος.

3 σχόλια:

  1. Σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να προσμετρώνται τόσες απουσίες συμβούλων και της προέδρου της Λεπτοκαρυάς. ΤΡΑΓΙΚΟ.Μπράβο στην κυρία Νούλα και στον κύριο Καραλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mia zoi koimaste oloi ekei sta dikoitika simboulia I apla kanete pos koimaste merikoi gia na ginei I doukeia kai Mia zoi xamenos einai o dimos... Travate sta spitua sas tzampa pianete tis karekles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως με το εν λόγω θέμα θα έπρεπε να ασχοληθεί και ο εισαγγελέας;
    Η νομική σύμβουλος του δήμου τι λέει; Προκύπτουν ποινικές ευθύνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.