# #

4 Απρ 2021

Λιτόχωρο: Καταγγελία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για αυθαίρετη και βαθιά αντιδημοκρατική πράξη της ΔΕΑΔΟ ΑΕ

 Τεράστιες είναι  οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την πρακτική που ακολουθεί το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης το οποίο είναι διορισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο.




Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση  της διοίκησης της μονομετοχικής Δημοτικής Επιχείρησης, ΔΕΑΔΟ ΑΕ, να αποκλείσει τη Λαϊκή Συσπείρωση από ενημέρωση που υποχρεούται να της παρέχει. Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της δημοτικής αρχής για την πρακτική που ακολουθεί το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης το οποίο είναι διορισμένο από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η άρνηση να χορηγηθούν αντίγραφα για ...

τις εισηγήσεις των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ (2-4-2021) είναι πράξη αυθαίρετη και βαθιά αντιδημοκρατική που σκοπό έχει να βάλει εμπόδια στη δράση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η απαίτηση της διοίκησης της ΔΕΑΔΟ να… “αποδειχτεί το ειδικό έννομο συμφέρον και ο σκοπός για τον οποίο έγινε η αίτηση  για χορήγηση των εισηγήσεων του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ ”, πέρα από αστήρικτη νομικά είναι και επικίνδυνη πολιτικά.

Το “έννομο συμφέρον” προκύπτει και μόνο από την ιδιότητα της  εκλεγμένης στο Δημοτικό Συμβούλιο και από το αυτονόητο δικαίωμα στην ενημέρωση και στον έλεγχο από τη θέση της αντιπολίτευσης. Αλήθεια, τι έχουν να κρύψουν και δε δίνουν τις εισηγήσεις; Οι αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΑΔΟ δεν πρέπει να γίνονται γνωστές, τόσο στους δημοτικούς συμβούλους όσο και στους δημότες;

 Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι μεθοδεύσεις τους αυτές θα πέσουν στο κενό. Είναι βαθιά γελασμένοι, δημοτική αρχή και διοίκηση της ΔΕΑΔΟ, ότι με τέτοιου είδους πρακτικές,  νομικίστικα τερτίπια και προσχήματα  θα περιορίσουν τη δράση και την πάλη της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

 Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι το μάτι και το αυτί του λαού, μέσα κι έξω από τα Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Θα συνεχίσει να αναδεικνύει προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία, να ελέγχει, να θέτει προβληματισμούς, να καταγγέλλει υπευθύνους, να προτείνει, να βγάζει τον λαό στο προσκήνιο και  δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω στην υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και συμφερόντων.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου

Κατερίνα Κουρίτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.