# #

24 Φεβ 2021

Συγκέντρωση πανεπιστημιακών στην πρυτανεία του ΑΠΘ

 

Συγκέντρωση πανεπιστημιακών καθηγητών και καθηγητριών από το ΑΠΘ και το ΠΑΜΑΚ πραγματοποιήθηκε  έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΑΠΘ. Οι καθηγητές-τριες καταγγέλλουν την αστυνομική καταστολή μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο ίδρυμα την Δευτέρα και καλούν τον πρύτανη να ζητήσει από την εισαγγελία την απόσυρση των κατηγοριών κατά των 31 συλληφθέντων φοιτητών και φοιτητριών.

Όπως μεταξύ άλλων επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, «νιώθουμε αποτροπιασμό και δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους ελεύθερους, αγωνιζόμενους φοιτητές μας, στους ελεύθερους, αγωνιζόμενους ανθρώπους αυτής της χώρας. Θεωρούμε έγκλημα για ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο αυτό που συνέβη στο...

ΑΠΘ. Οι ευθύνες για το έγκλημα αυτό βαρύνουν την κυβέρνηση αλλά και τον πρύτανη Νίκο Παπαϊωάννου».

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη συγκέντρωση φοιτητών στο ίδιο σημείο, ενώ το κτίριο της πρυτανείας παραμένει υπό κατάληψη για τρίτη μέρα.

πηγή

2 σχόλια:

  1. Ποιος να ζητησει την αποσυρση;Αυτο το ξεπλυμα;Αυτος που δεν εχει ιδεα τι διοικει;;Αυτος που αφησε ερμαιους των διαθεσεων των μπατσων τους φοιτητες του;Αυτη η λιγδα που εφτελισε την εννοιατης ελευθερης σκεψης και της διακινησης ιδεων;Δηλαδη φαγωνομασταν τοτε με Κακλαμανηδες,Παπαθεμεληδες,Τριτσηδες και για το ασυλο για να μας ερθει αυτο το πρυτανακι να μαγαρισει το ΑΠΘ;Τι το περασε παρτυ της ΔΑΠ;Πισσα και πουπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σημερα 25/2 εμαθα,οτι ενα ταγαρι απο την Κασσανδρα,γουσταρισεπου εδειραν τους φοιτητες.Ο πρωην Δημαρχος ο Κυριτσης,που περναγε τις κουτσουλιες απο τις γιδες για ελιες,που ηρθε στο ΑΠΘκαι καταφερε να γινει απλος υδραυλικος,το ζωον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.