16 Νοε 2016

Ο πρόεδρος της βουλής επιβεβαιώνει ότι η μαφία της εσωτερικής τρόικας κυβερνάει τη χώρα

Αποτέλεσμα εικόνας για ο πρόεδρος της βουλής επιβεβαιώνει ότι η μαφία της εσωτερικής τρόικας κυβερνάει τη χώρα


Στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ1, ο πρόεδρος της βουλής, Νίκος Βούτσης, επιβεβαίωσε ότι η μαφία της εσωτερικής τρόικας χρησιμοποιεί την κρίση και τους δανειστές προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντά της. 

Επί έξι χρόνια, η εγχώρια ελίτ επιβάλει τις πιο βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος της πλειοψηφίας, χρησιμοποιώντας τη μιντιακή προπαγάνδα που ελέγχει απόλυτα.

Σε ερώτηση του Τάσου Παππά για το αν η τρόικα "μανατζάρει" συμφέροντα στην Ελλάδα, η απάντηση του προέδρου της βουλής ήταν χαρακτηριστική:

     Μην έχετε όμως καμιά αμφιβολία, ότι για επιμέρους ζητήματα, πηγαίνουν προτάσεις, είτε μεταφρασμένες εδώ από δικηγορικά γραφεία, είτε από μεγάλες συνομοσπονδίες, είτε από εργοδοτικές ... πηγαίνουν έτοιμες, κάνουν τον κύκλο Βρυξέλλες και έρχονται στο Χίλτον και μπαίνουν μπροστά στους υπουργούς μας. Το ίδιο γινόταν και επί της κυβερνήσεως της ΝΔ και το ίδιο γίνεται και εδώ, σε κρίσιμα θέματα, είτε αφορούν εργασιακά, είτε περιβαλλοντικά θέματα, είτε άλλα δικαιώματα, είτε το δικαστικό σύστημα, κ.λ.π.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από το 2011, ο Νίκος Κοτζιάς είχε μιλήσει για “παραμάγαζο” συμφερόντων, το οποίο ουσιαστικά συνέβαλε στην σύνταξη του μνημονίου. Όπως είχε πει:

     ... εγώ αυτή την θεωρία, η τρόικα έρχεται εδώ, και μας λέει τι να κάνουμε, δεν την πιστεύω. Καθόλου. Διότι η τρόικα που έρχεται είναι 15 μεσαίοι υπάλληλοι και 4-5 ανώτεροι. Κανείς τους δεν είναι νομπελίστας, κανείς τους δεν είναι πολιτικός, κανείς τους δεν έχει ζήσει 50 και 60 χρόνια στην Ελλάδα. Τι έχουν κάνει όλοι τους; Έχουν έρθει με ένα συνολικό concept, με ένα σχέδιο αντίληψη, μια συνταγογραφία που εφάρμοσαν σε διάφορες χώρες και μέσα σε 3-4 μήνες, με αυτή την συνταγογραφία μας έχουν φτιάξει εκατοντάδες χιλιάδες οδηγίες αποφάσεις κλπ. Δεν γράφονται αυτά από 15 ανθρώπους σε 3 μήνες.

       Αυτά, έχει στηθεί ένα παραμάγαζο. Το παραμάγαζο είναι οι δυνάμεις του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού, είναι διοικητές τραπεζών, είναι πρώην στελέχη τραπεζών, είναι μεγάλα δικηγορικά γραφεία που διαμεσολαβούν για λογαριασμό της διαπλοκής και όλο αυτό το σύστημα, πληροφορεί, προτείνει, ιεραρχεί τις προτάσεις και μπουκώνει την τρόικα. Και η τρόικα τα παίρνει αυτά, τα εντάσσει στο γενικό της σχέδιο και μας τα φέρνει ως αποφάσεις. Το πιο ανησυχητικό ποιο είναι; Ότι οι άνθρωποι που έχουν συμβάλλει στο να διαμορφωθεί η πρόταση της τρόικας, γιατί η τρόικα δεν ήξερε περί Ελλάδος, δεν ήξερε πόσα βαριά επαγγέλματα έχουμε, πόσα πρέπει να κοπούν.

       Δεν ήξερε ένας μεσαίος υπάλληλος με ένα πτυχίο, πως δουλεύει το ελληνικό εφοριακό σύστημα. Όλοι αυτοί που τους τροφοδότησαν, που περάσανε μέσα από αυτή την τροφοδοσία τους και αυτό που θέλανε, το μνημόνιο δεν είναι μόνο αυτό που θέλανε είναι και οι οδηγίες των δανειστών μας του εξωτερικού, δηλαδή υπήρξε ένα αμάλγαμα. Των δανειστών του εξωτερικού και των τραπεζικών συμφερόντων στο εσωτερικό και το συμφέρον ορισμένων επιχειρηματικών κύκλων. Όλο αυτό πλάστηκε, φτιάχτηκε μνημόνιο και μετά μας λένε «τι να κάνουμε; Το μνημόνιο το απαιτεί». Λες και είμαστε ηλίθιοι και δεν κατανοούμε ότι τα μισά από αυτά τα περάσανε χάριν των δικών τους συμφερόντων μέσα στο μνημόνιο. Να είμαστε σαφείς. Αλλά δεν μπορούνε να πούνε ποτέ, να τολμήσουν να πούνε ότι θα ληφθούν μέτρα σε βάρος των αναγκών, της κοινωνίας, της χώρας και της πλειοψηφίας του πληθυσμού, γιατί θέλουν να πάρουν την ρεβάνς τους για αυτά που δεν μπόρεσαν να περάσουν το 1990 – 1993 ή στην δεύτερη φάση του λεγόμενου ακραίου εκσυγχρονισμού.

Τρία χρόνια αργότερα, ο τότε υφυπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος και στέλεχος της ΝΔ, επιβεβαιώνει την εκτίμηση Κοτζιά, ο οποίος απ'ότι φαίνεται είχε από την αρχή σωστή πληροφόρηση από διάφορα κέντρα:

      Η τρόικα έχει εμμονές που δεν είναι βάσιμες και προέρχονται από τη λογική που έχουν δημιουργήσει τα τεχνικά κλιμάκιά της. Είναι ένα γωνιακό μαγαζάκι που όποιος περνάει αφήνει κάτι και έρχεται μετά η τρόικα και λέει: Α, κάντε και αυτό! Σου στέλνω ένα mail και έχουμε και αυτή την εκκρεμότητα. Δεν είναι εκκρεμότητα αυτή βεβαίως.

       Ναι υπάρχουν κάποιοι θεσμικοί φορείς είτε Έλληνες είτε ξένοι, περνάνε από την τρόικα και τους λένε κάντε και αυτό. Μπήκε σε μια λογική η τρόικα για να εξυπηρετήσουν κάποια συγκεκριμένα συμφέροντα.


Η νέα επιβεβαίωση Βούτση, περί εγχώριων συμφερόντων που χρησιμοποιούν τα μνημόνια και την τρόικα για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους σε βάρος της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, αποτελεί ουσιαστικά ομολογία γι'αυτό που υποστηρίζουμε από την αρχή της θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ότι δηλαδή, ο Τσίπρας δεν κατάφερε να πάρει πραγματικά την εξουσία, αλλά συνεχίζει να κυβερνάει το ίδιο κατεστημένο που είχε την εξουσία τις προηγούμενες δεκαετίες και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

πηγη

1 σχόλιο:

  1. Αυτό μάλλον είναι αληθές, αλλά αν είσαστε κυβέρνηση με κότσια θα τους είχατε κόψει τον κώλο αντί να ξεπατώνετε τον ελληνικό λαό. Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά αρχίστε το ξήλωμα εδώ και τώρα αλλοιώς θα δείτε τα ελικόπτερα σείς αντί να τα δούν οι δοσίλογοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.