# #

14 Νοε 2016

Η σφαγή της Κράινα...

Αποτέλεσμα εικόνας για 9 χρόνια πέρασαν από την σφαγή της Κράινα

3 Αυγούστου του 1995. 

Κροατικές στρατιωτικές δυνάμεις,υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ και καθοδηγούμενες από Αμερικάνους ανώτατους στρατιωτικούς,επιχείρησαν μια αποφασιστική επίθεση στην Κράινα(Krajina),διώχνοντας 300.000 Σέρβους από την περιοχή και σκοτώνοντας 14.000 ανθρώπους(σχεδόν όλοι Σέρβοι). 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κάηκαν δεκάδες χιλιάδες σπίτια Σέρβων όπως και ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια. 

Η πρώην Γιουγκοσλαβία είναι πια διαλυμένη επειδή έτσι θέλησε ο ιμπεριαλισμός. 

Οι ιμπεριαλιστές δίνοντας χρήματα και όπλα(αρχικά στους ..
Σλοβένους και τους Κροάτες)ενίσχυσαν εθνικιστές(απόγονους των συνεργατών των Ναζί το 1941-1945,π.χ. Κροάτες Ουστάζι) και κατάφεραν με μια σειρά σκηνοθετημένες προβοκάτσιες να πυροδοτήσουν τον εθνικισμό στην περιοχή και το μίσος μεταξύ των λαών της περιοχής.

Αφού προκάλεσαν την εμφύλια σύρραξη και τραγωδία,οι νεοταξίτες επενέβησαν ως "ειρηνευτές" ελέγχοντας ουσιαστικά την οικονομία και γενικότερα τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των περιοχών αυτών,προς όφελος των μονοπωλίων των κρατών τους. 

Οι Ιταλοί ιμπεριαλιστές χρηματοδότησαν τους Σλοβένους εθνικιστές,οι Γερμανοί τους Κροάτες και οι ΑγγλοΑμερικάνοι τους μουσουλμάνους της Βοσνίας.

Τα όπλα εκπυρσοκρότησαν για πρώτη φορά στο Γκόσπιτς(Gospic) της Κροατίας στις 5 Μαρτίου του 1991,όταν Κροάτες φασίστες χτύπησαν στρατιωτική βάση του στρατού της Ο.Σ.Δ. της Γιουγκοσλαβίας. 

Οι εκδιώξεις και οι σφαγές ενάντια στους Σέρβους της Σλοβενίας,της Κροατίας και της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ήταν καθημερινό φαινόμενο το 1991 και το 1992. 

Στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το φανατικό μουσουλμανικό κόμμα του Αλίγια Ιζετμπέγκοβιτς(Aliya Izetbegovic) επιζητούσε Βοσνία μουσουλμανική και "ανεξάρτητη" από την ενιαία Γιουγκοσλαβία.

Στόχος του κόμματος ήταν η εξόντωση των Σέρβων της Βοσνίας(περίπου 32%) και των Κροατών της Βοσνίας(περίπου 17%). Η επίσημη επέμβαση της Γερμανίας,της ΕΟΚ και αργότερα του ΟΗΕ έγιναν αφότου οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί είχαν προξενήσει το μίσος και τη διχόνοια. 

Η συνέχεια της εμφύλιας σύρραξης οδήγησε σε αιματοχυσίες στο Πάλε,στο Μόσταρ,στην Κράινα,στην Σρεμπρένιτσα και αλλού.

Η τραγωδία δεν έχει τελειώσει ακόμη αφού ολόκληρη η πρώην Γιουγκοσλαβία ελέγχεται από το ΝΑΤΟ και τον Ευρωστρατό ενώ τα επεισόδια μεταξύ των λαών της πρώην Γιουγκοσλαβίας είναι καθημερινά. 


Την ίδια στιγμή οι αρχισφαγείς Τούτζμαν(Κροάτης φιλοναζί) και Ιζετμπέκοβιτς παραμένουν άθιχτοι γιατί ο Κροατικός λαός και οι μουσουλμάνοι της Βοσνίας,δυστυχώς καθοδηγούνται από τους ντόπιους υπάλληλους του ΝΑΤΟ και θεωρούνται "φρόνιμοι" από τους νεοταξίτες.

Μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη μονομέρεια ενάντια στους Σέρβους η ΝΑΤΟική αριστερά(ΣΥΝ,ΣΕΚ,Δίκτυο κ.α.) αποπροσανατολιστικά εστιάζει μόνο στους Σέρβους εθνικιστές,ως την "αιτία" του πολέμου.

Ενθυμούμενοι μόνο την σφαγή της Σρεμπρένιτσα προσπαθούν να αθωώσουν στα μάτια του λαού το ΝΑΤΟ και την Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων.

Η κατάντια τους είναι τέτοια που έχουν φτάσει στο σημείο να υπερασπίζονται την Κατοχή των Βαλκανίων από το ΝΑΤΟ και τις "δίκες" που στήνουν οι νεοταξίτες στη Χάγη... 

Ένα μεγάλο ποσοστό των Σέρβων αντιτίθεται στον ιμπεριαλισμό γι'αυτό και το ΝΑΤΟ κυνηγά περισσότερο σύμβολα των Σέρβων ενάντια στην επέμβαση του ΝΑΤΟ(π.χ. Μιλόσεβιτς) ενώ το Κόσοβο,η νότια Σερβία,το Μαυροβούνιο και η Βοιβοντίνα κρατούνται ως περιοχές-"φόβητρα" από το ΝΑΤΟ προς τον Σέρβικο λαό,ώστε αυτός να είναι "ήσυχος" και βεβαίως φιλοΕΕ και φιλοΝΑΤΟ(γιατί αλλιώς ξανά "μπούμ"...)

 Και η τραγωδία συνεχίζεται... 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.