5 Μαρ 2016

HOT SPOT στο Λιτόχωρο


Μετά το χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και την ενημέρωση από τον κύριο Δήμαρχο φαντάζει πλέον πολύ πιθανή η δημιουργία HOT SPOT στο Δήμο μας, στην περιοχή ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ στο Λιτόχωρο και πιο συγκεκριμένα στο χώρο που χρησιμοποιείτε τους καλοκαιρινούς μήνες από την σχολή Ευελπίδων για την θερινή διαβίωση των ευέλπιδων. 

Εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας σε μια τέτοια ενέργεια για λόγους που έχουν να κάνουν με το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό εξαρτά την προοπτική του από τον τουρισμό. 
Οι κάτοικοι του δήμου μας αλλά και της Πιερίας απέδειξαν μόλις πρόσφατα πως ούτε ξενοφοβικοί ούτε ρατσιστές είναι. Η συμπαράσταση πολιτών αλλά και φορέων στους διερχόμενους πρόσφυγες είναι ...
συγκινητική και αξιομνημόνευτή. 

Η δημιουργία όμως HOT SPOT στο δήμο μας αλλά και στην Πιερία γενικότερα μετά και το κλείσιμο των συνόρων από τους σκοπιανούς, κινδυνεύει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα ανεξέλεγκτο καταυλισμό προσφύγων και πιθανόν παράνομων μεταναστών. 
Κάτι που εκ των πραγμάτων θα ακύρωνε τον δήμο μας ως τουριστικό προορισμό και θα οδηγήσει σε μαρασμό ένα σημαντικό κομμάτι της τοπικής οικονομίας όπως είναι ο τουρισμός και στην ανεργία μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων σε τουριστικές μονάδες, επιχειρήσεις εστίασης κλπ. 

Δεν θα υποδείξουμε εμείς την κυβέρνηση για το ποιες περιοχές είναι πρόσφορες για την δημιουργία τέτοιων καταυλισμών. Σίγουρα όμως ο νομός μας δεν ενδείκνυται. 

Υπάρχουν αρκετοί δήμοι στην βόρεια Ελλάδα όπου μπορούν να προχωρήσουν στη δημιουργία HOT SPOT δίνοντας τους μάλιστα κίνητρα και αντισταθμιστικά οφέλη. Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου μας, τους φορείς αλλά και τους κατοίκους ούτως ώστε να είμαστε όλοι μαζί σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα προκειμένου να αποτρέψουμε μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη για την περιοχή μας, συνεχίζοντας ταυτόχρονα το ανθρωπιστικό τους έργο σε συνανθρώπους μας με ότι χρειάζονται για να συνεχίσουν το πραγματικά επίπονο ταξίδι τους προς την λύτρωση και τη δική τους γη της επαγγελίας. 

Οι κάτοικοι ενός μικρού δήμου αλλά και μιας μικρής γωνιάς της γης όπως είναι η Ελλάδα μας δεν μπορεί να πληρώσουν τα σπασμένα από τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ανάλγητων «ισχυρών» του κόσμου χωρίς καν να ερωτηθούν.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.