# #

28 Φεβ 2016

Ταξίδεψαν στη Γερμανία με σκοπό να αναδείξουν το βουνό των θεών, τον Όλυμπο


Μετά από πρόσκληση του Ελληνογερμανικού και του Ορειβατικού Συλλόγου της Βαμβέργης, οι διαχειριστές του καταφυγίου «Σπήλιος Αγαπητός» ταξίδεψαν μέχρι τη Γερμανία με σκοπό να αναδείξουν το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, και να προβάλουν τις δράσεις που αφορούν στον ορεινό όγκο και στην περιοχή..
Μέσα σε 50 λεπτά η ....Μαρία Ζολώτα και ο Διονύσης Πουρλιώτης παρουσίασαν πρωτίστως στοιχεία σχετικά με την ιστορία, μυθολογία, χλωρίδα, πανίδα, τα καταφύγια και τις διαδρομές και ανέδειξαν τις ομορφιές του μοναδικού αυτού βουνού και της γύρω περιοχής. Δευτερευόντως ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους για τις δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει στο μυθικό βουνό όλους τους μήνες του χρόνου. Και συγκεκριμένα πέρα από τις διαδεδομένεςς δραστηριότητες της ορειβασίας και της πεζοπορίας, προέβαλαν την αναρρίχηση, το ορειβατικό σκι, το ορεινό τρέξιμο, το αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) ,την ποδηλασία βουνού και την κατάβαση των φαραγγιών (canyoning).
Διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και χάρτες, του Δήμου-Δίου Ολύμπου, του Συλλόγου των Επαγγελματιών, του Αρχαιολογικού Μουσείου του Δίου κα.
Με ιδιαίτερη αναφορά προβλήθηκε το τσάι του Ολύμπου και οι ευεργετικές του ιδιότητες και διανεμήθηκαν στους παρευρισκόμενους κάποιες συσκευασίες , ευγενική χορηγία της παραγωγού κ. Τάνιας Φυσικοπούλου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που βοήθησαν με τον τρόπο τους, διαθέτοντάς μας έντυπο και φωτογραφικό υλικό, καθώς και πολύτιμες πληροφορίες σε εξειδικευμένους τομείς, ώστε να έχει επιτυχία αυτή η εκδήλωση:


Τον Δήμαρχο Δίου Ολύμπου κ. Δημόπουλο
Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, κ. Γεωργούλη
Τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, κ. Ανδρεδάκη
Τον συγγραφέα και επίτιμο μέλος της Ε.Ο.Ο.Α, κ. Νίκο Νέζη
Τον ερασιτέχνη φωτογράφο, κ. Γιάννη Μπεϊνά
Την ξεναγό Εθνικών Δρυμών και Υγροτόπων , κ. Θέμιδα Νασοπούλου
Τον οδηγό βουνού, κ. Λάζαρο Μποτέλη
Τον οδηγό βουνού, κ. Άκη Παρούση
Τον κ. Ευάγγελο Παρρή, ερασιτέχνη φωτογράφο (Olympus Marathon)
Τον κ. Μπάμπη Γκιριτζιώτη,επαγγελματία φωτογράφο
Το Σωματείο Επαγγελματιών Λιτοχώρου
Την παραγωγό κ. Τάνια Φυσικοπούλου
Τον εκπαιδευτή αλεξίπτωτου πλαγιάς, κ. Στέλιο Μακροβασίλη (Olympic Wings)
Τον κ. Βασίλη Χ. Διαμαντόπουλο
Τον κ. Βασίλη Α. Διαμαντόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.