# #

21 Ιουλ 2015

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

neolaia-syriza

Τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την πραγματοποίηση άμεσα Έκτακτου Συνεδρίου, ζητά η νεολαία του κόμματος με ανακοίνωσή της, ενώ τάσσεται κατά της συμφωνίας.
Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «τεράστια ήττα για τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Ελλάδα» τη συμφωνία και κάνει λόγο για «πρωτοφανές πραξικόπημα το οποίο προκάλεσαν οι δανειστές».
Παράλληλα, κάνει αναφορά στους συσχετισμούς εντός της Ευρωζώνης και στην «απουσία ενός εναλλακτικού σχεδίου ρήξης που θα μπορούσε να λειτουργήσει τόσο στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, όσο και ως επιλογή της κυβέρνησης».
Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για «καθοριστική ανεπάρκεια του..
 κομματικού μηχανισμού». «Η μη σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πριν την ψήφιση των προαπαιτούμενων, μετέφερε όλο το βάρος σε αναρμόδια όργανα όπως η Κ.Ο. και στην ατομική ευθύνη-συνείδηση του κάθε βουλευτή», προσθέτει.
Σύμφωνα με τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία που υπεγράφη φέρει τη σφραγίδα του συντριπτικού συσχετισμού δύναμης εντός Ευρωζώνης και των εκβιασμών εις βάρος της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού. «Αυτός ο εγκλωβισμός και το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθαμε μας υποχρεώνει να επανεξετάσουμε τους άξονες και τις κατευθύνσεις του σχεδίου αυτού. Οφείλουμε να δούμε πως τελικά ηΕ.Ε. και η Ευρωζώνη λειτουργούν ως θεσμοθετημένος νεοφιλελευθερισμός, που περιορίζει ασφυκτικά τα περιθώρια μετασχηματισμού τους. Η διεθνιστική μας στρατηγική οφείλει να περνά μέσα από την αποδέσμευση απ' αυτούς τους σχηματισμούς, ως ένα αίτημα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας, αλλά και ως προϋπόθεση για την αμφισβήτηση του νεοφιλελευθερισμού» συμπληρώνει.
Η Νεολαία επισημαίνει ότι η ψήφιση του τρίτου μνημονίου είναι αντίθετη με τις ιδεολογικές καταβολές, τις προεκλογικές δεσμεύσεις, τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος, ανατρέποντας «μια μακρά πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κίνδυνο να τσακίσει την ελπίδα για ένα διαφορετικό δρόμο στη μοναδική χώρα της Ε.Ε. όπου η Αριστερά πέτυχε μια ιστορική νίκη. Γι' αυτούς τους λόγους είμαστε ενάντια στη συμφωνία».
Επιπλέον, εκτιμά πως είναι επιτακτική ανάγκη να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτο συνέδριο, που συνιστά το ανώτατο σώμα απόφασης του κόμματος, και το οποίο θα έχει τη συνολική ευθύνη για τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου και το σχεδιασμό της στρατηγικής του επόμενου διαστήματος.
«Δεν μπορούμε, μέσα σε όλα αυτά, να αμελήσουμε ωστόσο το σπουδαίο αποτέλεσμα τουδημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση σε αυτή την περίπτωση, επιλέγοντας να δώσει το λόγο στο λαό, κατάφερε για αυτό το σύντομο διάστημα να τον κάνει πρωταγωνιστή κόντρα στους ακραίους εκβιασμούς, τη χρηματοπιστωτική ασφυξία, τις κλειστές τράπεζες και τη μιντιακή φρενίτιδα. Το δημοψήφισμα ως κοινωνική διεργασία και ως αποτέλεσμα, μας δείχνει πως ο αγώνας για το σχηματισμό ενός κοινωνικού μπλοκ που θα ανοίξει νέους δρόμους για τη διεύρυνση της δημοκρατίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, είναι πιο επίκαιρος, αλλά και δυνάμει νικηφόρος, παρά ποτέ», σημειώνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σε ότι μας αφορά, το να αγωνιζόμαστε για ένα δικαιότερο κόσμο δεν είναι επιλογή ηθικής δικαίωσης, αλλά ένας τρόπος να αλλάζουμε την καθημερινότητά μας, να μετασχηματίζουμε τις ζωές μας και τηνκοινωνία. Στο δρόμο αυτό θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε έχοντας πάντα στο νου ότι η ιστορία είναι ένα πεδίο δυνατοτήτων στο οποίο διαρκώς αγωνιζόμαστε για να καταστήσουμε εφικτά αυτά που τώρα μπορεί να φαίνονται αδιανόητα» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.