# #

20 Ιουλ 2015

Εσείς όλοι, κι ο Αδωνις με την Ντόρα, παίρνετε 60 ευρώ την ημέρα περιμένοντας στην σειρά? Εμείς γιατί δεν είδαμε κανέναν από ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ? Δείτε τις διευκρινήσεις και τις προτροπές της κυρά-Λούκας

Διευκρινίσεις της Λ. Κατσέλη για τις αναλήψεις και το άνοιγμα τραπεζών
Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, μίλησε  για τα νέα δεδομένα που θα ισχύουν από την Δευτέρα στις τράπεζες, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η φερεγγυότητα των ελληνικών τραπεζών είναι δεδομένη και κάλεσε τους καταθέτες να επιστρέψουν τα χρήματα στις τράπεζες και να συμβάλουν με αυτόν τον τρόπο στη σταθεροποίηση του συστήματος.(Προφανώς ψάχνει για εντελώς ηλίθιους η κυρά-Λούκα)
Σε ό,τι αφορά τις αναλήψεις, η Κατσέλη εξήγησε ότι αυτή την εβδομάδα, από Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24 Ιουλίου θα μπορεί κάποιος να πάρει ή κάθε μέρα 60 ευρώ ή σωρευτικά έως..
300 ευρώ στο τέλος της εβδομάδας.
Από το Σάββατο 25 Ιουλίου, και για κάθε εβδομάδα που ακολουθεί, δηλαδή Σάββατο με Σάββατο, θα μπορεί κάποιος να παίρνει ή κάθε μέρα 60 ευρώ ή σωρευτικά έως 420 ευρώ σε μία ανάληψη, στο τέλος της εβδομάδας.
Όπως ξεκαθάρισε η Κατσέλη, εάν κάποιος δεν πάρει αυτή την εβδομάδα τα 300 ευρώ, δεν θα μπορεί να πάρει την επόμενη που ακολουθεί 300 ευρώ + 420 ευρώ, αλλά μόνο τα 420 ευρώ. 
Η ίδια τόνισε ότι από το Σάββατο 25 Ιουλίου και μετά για κάθε εβδομάδα το ποσό των 420 ευρώ σωρευτικά θα μπορούν να σηκώνουν και οι συνταξιούχοι.
Αναφορικά με τις τραπεζικές θυρίδες, η Κατσέλη είπε ότι κάθε πολίτης έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές, ωστόσο -όπως σημείωσε- πολλές τράπεζες, επειδή υπάρχουν πολλές θυρίδες σε κάποια υποκαταστήματα, ζητούν να υπάρχει ραντεβού για να αποφευχθεί συνωστισμός και να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση.
Για τους λογαριασμούς, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών δήλωσε ότι απαγορεύεται να ανοίγονται νέοι, καταθετικοί ή όψεως, να προστίθενται συνδικαιούχοι ή να ενεργοποιούνται αδρανείς λογαριασμοί.(Πολύ γέλιο...αλλά δείτε παρακάτω)
Επισήμανε όμως ότι προβλέπονται εξαιρέσεις για συγκεκριμένες περιπτώσεις. 
Για παράδειγμα, μπορούν να ανοιχθούν νέοι λογαριασμοί για μισθοδοσία, για υποχρεώσεις προς το ίδιο το πιστωτικό ίδρυμα, για καταβολή νέων συντάξεων ή επιδομάτων, για εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων νομικών προσώπων και επιχειρήσεων. Όλες αυτές οι περιπτώσεις, σημείωσε η κ. Κατσέλη, αναφέρονται αναλυτικά στην ΠΝΠ που έχει εκδοθεί.
Για τα δάνεια, η Κατσέλη δήλωσε ότι κάποιος μπορεί να εξοφλήσει τη δόση του μέσω λογαριασμού, αλλά δεν μπορεί καταβάλει μεγαλύτερο ποσό ή να εξοφλήσει ολόκληρο το δάνειο.(Κι όμως αληθινό!!!)
Εν όψει του ανοίγματος από αύριο των τραπεζών και της διεύρυνσης του κύκλου εργασιών τους, η Κατσέλη υπογράμμισε ότι “η φερεγγυότητα των τραπεζών μας είναι δεδομένη και πιστοποιείται από την ΕΚΤ σε τακτά χρονικά διαστήματα”(Εδώ γελάει ο κάθε Πικραμένος), σημειώνοντας όμως ότι “η ρευστότητα που υπάρχει στο σύστημα εξαρτάται από εμάς τους ίδιους”.
Όπως είπε, “αν δεν είχαν φύγει πάνω από 40 δισ. καταθέσεις από το τραπεζικό σύστημα όλη την τελευταία περίοδο και είχαν μείνει στις τράπεζας, δεν θα είχαμε πρόβλημα ρευστότητας”.(Όταν λένε λένε μαλακίες οι κυβερνώντες, πρώην και νυν,τι περιμένετε?  Και γιατί δεν τους χώνετε μέσα?  Και δε μου λες κυρά-Λούκα?  Εσείς όλοι κι ο Αδωνις με την Ντόρα παίρνετε 60 ευρώ την ημέρα περιμένοντας στην σειρά? Εμείς γιατί δεν είδαμε κανέναν από ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ? Είχατε λοιπόν καβατζάρει τα χρηματάκια σας...έτσι δεν είναι? Όλοι ξέρατε και κάνατε το κουμάντοσας , εκτός από εμάς, το μαλάκα Λαό ε΄)
“Τα χρήματα αυτά που μένουν στις καταθέσεις είναι η πηγή ρευστότητας για την οικονομία μας, η πηγή των δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ή και για τις μεγαλύτερες, δίνονται δάνεια, κινείται έτσι η οικονομία και η αγορά, μειώνεται η ανεργία…”(μπλα-μπλα-μπλα,μια ολόκληρη ζωή...σας έχουμε σιχαθεί...ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ) επισήμανε και πρόσθεσε:
“Αν θέλουμε εμείς ως Έλληνες και Ελληνίδες να εξασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από αυτή την κρίση, πρέπει να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει, να εμπιστευθούμε τις τράπεζές μας, να αφήσουμε τα χρήματά μας ή να τα βγάλουμε από τα σεντούκια και τα σπίτια μας, όπου δεν είναι και ασφαλή, να τα βάλουμε στις τράπεζές μας και να κινήσουμε έτσι την οικονομία μας”(Αν θέλουμενα επιβιώσουμε κυρά-Λούκα,θα πρέπει νακάνουμε το αντίθετο από ότι λέτε...ΠΑΝΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.Αυτές οι τράπεζες ,καλά το είπες ...στις τράπεζές σας).

ΥΓ.Με γαλάζιο ελληνικό(!!!) χρωματάκι τα σχόλια του Αριστοφάνη...
Με μαύρο της κυρά Λούκας οι...διευκρινήσεις και οι προτροπές...!!!

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.