# #

22 Μαΐ 2015

Ο Αλέξης είπε ΟΧΙ στις κυρώσεις (σε αντίθεση με τους πρώην διεφθαρμένους ελληνόφωνους ) και κάλεσε την ΕΕ σε συνεννόηση με την Ρωσία!

Έβαλε στο τραπέζι τους Έλληνες της Ουκρανίας απαιτώντας να πάψει η ψυχροπολεμική παράνοια!
Μέχρι πριν λίγους μήνες, διεφθαρμένοι ελληνόφωνοι προσπαθούσαν να κρατηθούν στην εξουσία μετατρέποντας την Ελλάδα σε «χαλάκι» του Βερολίνου.
Την ανάγκη να υπάρχει στο τραπέζι του διαλόγου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ρωσία, ώστε να οικοδομηθεί μία μεσο-μακροπρόθεσμη Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Ασφάλειας μακριά από το...
«φαύλο κύκλο των κυρώσεων», επισήμανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, στη Ρίγα.
Αναφερόμενος στην κρίση στην Ουκρανία, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «η Ε.Ε θα πρέπει να υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τις ειρηνευτικές διπλωματικές πρωτοβουλίες -στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ- και τον ρόλο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στην περιοχή, καθώς ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτής της σύγκρουσης είναι μέσω ειρηνικών τρόπων και διαδικασιών».
Πρόσθεσε δε, ότι «η Ελλάδα έχει επιπρόσθετους λόγους να στηρίζει την ειρήνη και τη σταθερότητα, δεδομένου ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής διαμένουν στην περιοχή των συγκρούσεων».
Την αντίθεση της Ελλάδας στην επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας επανέλαβε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «καμιά λύση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων, στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορείας. Οι λύσεις βρίσκονται μόνο αν η επιδεικνυόμενη αποφασιστικότητα συνδυάζεται με την προσπάθεια εξεύρεσης και υπόδειξης διεξόδου για το μέλλον».
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.