# #

13 Ιαν 2015

Η ΟΛΜΕ μηνύει Λοβέρδο και Μητσοτάκη

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη νέα αυθαίρετη και ανάλγητη απόφασή τους, που αφήνει χωρίς μισθό και χωρίς δικαιώματα τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα θέτοντάς τους σε ομηρία
Οι εκπαιδευτικοί επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση αφαιρεί για δεύτερη φορά τον μισθό σε 85 εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Συγκεκριμένα, σε 85 από τους εκπαιδευτικούς που είχαν τεθεί από τον Ιούλιο του 2013 και δεν είχαν κάνει αίτηση για τοποθέτηση σε νέα θέση, είτε γιατί δεν τους δόθηκε το δικαίωμα αυτό είτε γιατί δεν υπήρχε θέση στην ειδικότητά τους, το υπουργείο Παιδείας είχε περικόψει αυθαίρετα το σύνολο της μισθοδοσίας που ελάμβαναν μέχρι τότε, από τη διαθεσιμότητα (75% των αποδοχών των εν ενεργεία).
Παρά τις διαμαρτυρίες τους, οι εκπαιδευτικοί αυτοί έμειναν χωρίς μισθό από τις 22.3.2014, χωρίς, από την άλλη μεριά, να εκδοθεί ποτέ διαπιστωτική πράξη απόλυσης. Με αυτόν τον τρόπο βιώνουν μιαν απίστευτη ομηρία.
Με την αποστολή εξώδικων, τον Σεπτέμβρη του 2014, από την ΟΛΜΕ στους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη μισθοδοσία, και τον σχεδιασμό να ακολουθήσει η κατάθεση μηνύσεων, ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης επανένταξαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς στη μισθοδοσία ύστερα από 6 μήνες (δηλαδή τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη του 2014).
Το νέο έγγραφο
Δυστυχώς όμως με νέο πρόσφατο έγγραφό του το υπουργείο Παιδείας, που στηρίζεται σε αντίστοιχο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διατάζει τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αφαιρέσουν ξανά τους εκπαιδευτικούς αυτούς από το μητρώο μισθοδοσίας και να απαιτήσουν την επιστροφή των αποδοχών που έχουν λάβει, πληρώνοντας επιπλέον και τον αναλογούντα φόρο! Η αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει τους υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη νέα αυθαίρετη και ανάλγητη απόφασή τους, που αφήνει χωρίς μισθό και χωρίς δικαιώματα τους εκπαιδευτικούς αυτούς θέτοντάς τους σε ομηρία. Απαιτεί την άμεση επαναφορά της μισθοδοσία όλων των παραπάνω εκπαιδευτικών από τις 22.3.2014 που ξεκίνησαν οι περικοπές και καλεί τους εκπαιδευτικούς να μην επιστρέψουν τα χρήματα που νομίμως τους καταβλήθηκαν.
Για την Ιστορία, μόλις 174 εκπαιδευτικοί από τους 1.799 που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα αρχικά έχουν τοποθετηθεί σε νέες θέσεις. Οι υπόλοιποι παραμένουν εδώ και 17 μήνες σε διαθεσιμότητα περιμένοντας τους οριστικούς πίνακες που καθυστερούν ανεπίτρεπτα. Επίσης, πάνω από 200 εκπαιδευτικοί, από όσους έχουν κάνει αίτηση, και μαζί με τους 85, συνολικά δηλαδή περίπου 300 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση εφόσον δεν γίνει νέα προκήρυξη που να τους περιλαμβάνει όλους.http://www.efsyn.gr/arthro/i-olme-minyei-loverdo-kai-mitsotaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.