# #

11 Ιουλ 2014

Πιερία...Αν οι τέσσερις βουλευτές και οι τρείς Δήμαρχοι δείξουν τι πραγματικά σημαίνει αυτό που προωθείται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και εννοούν αυτά που κατά καιρούς λένε, κανείς δεν θα τολμήσει να προχωρήσει στο έγκλημα.




Και να μου το περιέγραφαν δεν θα το πίστευα αν δεν το άκουγα με τα ίδια μου τα αυτιά. Αν δεν ήξερα ότι στο βήμα του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου μιλούσε ο πρώην υφυπουργός και εις εκ των τεσσάρων βουλευτών Πιερίας της...
ΠΑΣΟΚ –Νέα Δημοκρατία Κυβέρνησης Γιώργος Κωνσταντόπουλος, θα πίστευα ότι μιλά η συνεπίθετη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. 


Διαπρύσιος κήρυκας κατά του τέρατος του ΤΑΙΠΕΔ και του εγκλήματος που συντελείται από την κυβέρνηση (που ο ίδιος στηρίζει τυφλά) με το ξεπούλημα της ιστορίας και της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου. Τόσο για τα 23000 στρέμματα της Πέτρας όσο και ...
για τις υπόλοιπες παραλιακές περιοχές. 

Νόμιζες προς στιγμή ότι λίγη ώρα πριν έχει χαστουκίσει τον Γκίκα Χαρδούβελη, κατακεραύνωσε τον Αντώνη Σαμαρά, απέσυρε την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση και πέρασε σε ένα νέο αντάρτικο με έδρα την Πέτρα Ολύμπου. 


Αναζήτησα ηλεκτρονικά κάποια τέτοια εξέλιξη αλλά το Google σταματούσε στις πέντε δεσμεύσεις Γιώργου Κωνσταντόπουλου τον Μάιο του 2012 με βάση τις οποίες καλούσε τους πολίτες να τον ψηφίσουν. 

Μία από τις πέντε ήταν η υπόσχεση – Δέσμευση για αξιοποίηση του παλιού ψυχιατρείου από τους τοπικούς φορείς. Λίγους μήνες μετά, στρατευμένος στο τάγμα σωτηρίας του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ψήφιζε την δημιουργία ενός τέρατος που ακούει στο όνομα του ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλά σε αυτούς που πρέπει και θέλει την γη και την ζωή των ελλήνων. 

Ο Πρώην υφυπουργός, όταν δεν κατακεραύνωνε την Κυβέρνηση του!!! Εξυμνούσε την ευφυή και πρωτοποριακή πρόταση - σκέψη του Δημάρχου Κατερίνης που και αυτός με την σειρά ψέλλισε χαμηλόφωνα μερικά αναθέματα κατά του ΤΑΙΠΕΔ και του κράτους. 

Του κράτους…όχι της Κυβέρνησης. Εντόπισε και μερικές τεχνοκρατικές παραλείψεις του ΤΑΙΠΕΔ γιατί λέει δεν έχει καλά τοπογραφικά. Δηλαδή το έγκλημα πρέπει να γίνεται με τεχνοκρατική αρτιότητα. Και προχώρησε στην πρόταση που αιφνιδίασε ευχάριστα τον πρώην υφυπουργό και από ότι κατάλαβα και τους υπόλοιπους τρείς βουλευτές που την έχουν κοινωνήσει στο μέγαρο Μαξίμου.

Να υποδείξει ο Δήμος Κατερίνης, μία άλλη έκταση, δημοτική, που να καλύπτει το ποσό των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ που προσδοκά το ΤΑΙΠΕΔ και έτσι να πατσίσουμε. 


Να πληρώσουμε την γη αυτού του τόπου, στον νέο Νταβαντζή – Κατακτητή με άλλο κομμάτι γης που ίσως επηρεάζει μικρότερο αριθμό πολιτών – ψηφοφόρων. Στην Πέτρα υπάρχει μεγάλη εκλογική πελατεία και που ξέρεις, σπάει ο διάολος το ποδάρι του, προκύπτουν εκλογές….και τα υπόλοιπα μπορείτε να τα φανταστείτε. 

Η Πρόταση αυτή μου θυμίζει τις εβραϊκές οικογένειες που για να σώσουν τα μέλη τους από τον θάνατο, αναγκάζονταν να δώσουν τιμαλφή, ασημένια κηροπήγια και πολύτιμα αντικείμενα. 

Να σώσουμε τον παππού και ας χάσουμε και μερικά κηροπήγια. 

Η Αλήθεια είναι ότι ο παππούς είχε και έχει ανεκτίμητη σημασία σε σχέση με τα κηροπήγια. 

Αξίζει όμως να φτάσουμε εκεί αφού υπάρχει μία πιο αποτελεσματική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση; 

Χρειάζεται πέντε με δέκα λεπτά. Και κανένα ΤΑΙΠΕΔ δεν θα παίξει ούτε με την ιστορία ούτε με την ζωή των πολιτών αυτού του τόπου. Λόγια που δανείζομαι από τις τοποθετήσεις Κωνσταντόπουλου κυρίως και Χιονίδη δευτερευόντως. 


Αν αύριο το πρωί, οι χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τον δύσμοιρο αυτό λαό και τις αποφάσεις που οι ίδιοι έλαβαν, αποφασίσουν έργω και όχι λόγω να θέσουν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του πρωθυπουργού, ή έστω να ανεξαρτητοποιηθούν μέχρι την απόσυρση της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ, δεν θα χρειαστεί ούτε ένα μέτρο γης ούτε ένα ευρώ να δοθεί για την διαπραγμάτευση του ραγιά με το ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ ΤΑΙΠΕΔ. 

Αν τέσσερις βουλευτές και τρείς Δήμαρχοι δείξουν τι πραγματικά σημαίνει αυτό που προωθείται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και εννοούν αυτά που κατά καιρούς λένε, κανείς δεν θα τολμήσει να προχωρήσει στο έγκλημα. 

Αυτό βέβαια χρειάζεται γενναιότητα και προϋποθέτει να εννοούν αυτά που λένε για την ανάγκη προάσπισης του συμφέροντος των πολιτών της Πιερίας και της ιστορίας της. Είναι αλήθεια ότι οι τέσσερις βουλευτές ή οι δήμαρχοι που θα τους ακολουθήσουν θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ της καρέκλας και του γενικού συμφέροντος. Θα δυσαρεστήσουν τους πολιτικούς τους φίλους αλλά θα αποσπάσουν από όλους μας τον θαυμασμό και την στήριξη τους σε μία λύση που μπορεί να απαλλάξει την Πιερία από τον εφιάλτη του ΤΑΙΠΕΔ.

Τώρα. 

Ούτε σε ένα μήνα ούτε σε ένα χρόνο. 
Και να είναι σίγουρος και ο Δήμαρχος Κατερίνης ότι τότε θα γραφτεί πραγματικά ως πρωτοπόρος της Αυτοδιοίκησης, του Αλτρουισμού και της πολιτικής γενναιότητας που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Χρήστος Γιαννούλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.