# #

11 Ιουλ 2014

Βαρβιτσιώτης: "Ε, όχι και να πληρώνουν φόρους οι εφοπλιστές!"


“ Οι εφοπλιστές πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει την «εθελοντική» φορολόγηση σε «υποχρεωτική» και έχουν μιλήσει και για «συνταγματική εκτροπή». 
Την ανάγκη να επανεξετάσει η κυβέρνηση το θέμα των φορολογικών παρεμβάσεων στους εφοπλιστές, μέσα σ’ ένα «πλαίσιο ανάπτυξης» και όχι ..μέσα σ’ ένα πλαίσιο που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στις λαϊκίστικες φυλλάδες των χωρών της Βορείου Ευρώπης «καλοί οι Ελληνες εφοπλιστές αλλά τι φόρους πληρώνουν;» επισήμανε χθες κατά την ομιλία του στο συνέδριο του «Economist» ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.



«Εμάς μας ενδιαφέρει το πώς θα μπορέσουμε τον κλάδο της ναυτιλίας να τον κάνουμε να έχει περισσότερη σύνδεση με την ελληνική οικονομία, το πώς θα μπορέσουμε να κινητροδοτήσουμε περισσότερα ναυτιλιακά κεφάλαια να επενδυθούν στη χώρα, το πώς θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε αυτό που λέγεται shipping cluster στον Πειραιά», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «δυστυχώς οι φορολογικές παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα έφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα».

Μίλησε για ακόμα μια φορά για ναυτιλία ανταγωνιστική, λέγοντας πως, αν και έχουμε την ισχυρότερη ναυτιλία στον πλανήτη, αν βάλουμε κανόνες που θα την καταστήσουν μη ανταγωνιστική, δεν θα δημιουργήσουμε ουσιαστικά έσοδα για τα κράτη μας. Απλώς, όπως είπε, θα χάσουμε θέσεις εργασίας και οι επιχειρήσεις που σήμερα λειτουργούν στα κράτη μας, θα φύγουν προς τα εκεί όπου υπάρχουν τα περισσότερα προνόμια και αυτές είναι οι αγορές της Απω Ανατολής. Προχώρησε μάλιστα και σε μια σύγκριση λέγοντας πως «την ώρα που εμείς, κάτω από την πίεση των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, συζητάμε πώς θα φορολογήσουμε τα ναυτιλιακά εισοδήματα, είναι γεγονός ότι άλλες χώρες σήμερα, όπως η Μ. Βρετανία, προσπαθούν ακόμα και με την παρουσία της βασιλικής οικογένειας να πείσουν πάρα πολλές ναυτιλιακές εταιρείες να επιστρέψουν και να ξαναφέρουν την έδρα τους στο Λονδίνο».

Αντιδρούν

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.», αν και στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου ψηφίστηκε σχετική διάταξη, με την οποία η «εθελοντική φορολογική συνεισφορά» των εφοπλιστών έγινε υποχρεωτική για τρία χρόνια, μέχρι σήμερα δεν έχουν καταβάλει ούτε ένα ευρώ, καθώς δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων και η έκδοση των εγκυκλίων για να μπορέσει να ξεκινήσει η καταβολή της έκτακτης εισφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι εφοπλιστές πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν εκφράσει την έντονη αντίδρασή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει την «εθελοντική» φορολόγηση σε «υποχρεωτική» και έχουν μιλήσει και για «συνταγματική εκτροπή». ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/07/blog-post_79.html#ixzz37BYiHeah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.