19 Μαρ 2014

Κάποιος να τον μαζέψει: «Μήνυμα αποφασιστικότητας οι κυρώσεις κατά Ρωσίας» λέει ο Ε.Βενιζέλος!


«Καθαρό μήνυμα αποφασιστικότητας» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την απόφαση της ΕΕ να προχωρήσει στην ανακοίνωση «κυρώσεων» κατά Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Κριμαία!
 
«Η ευρωπαϊκή απάντηση είναι πολύ σαφής και ισχυρή. Η βάση μας είναι πάντα ο σεβασμός της διεθνούς έννομης τάξης, αλλά βεβαίως και η ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη. Είναι ιστορική η αποστολή μας να προστατεύσουμε τη σταθερότητα και την συνύπαρξη στην ευρωπαϊκή μας ήπειρο» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών σε δηλώσεις του προσερχόμενος την Τρίτη στη συνεδρίαση του συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες και το ερώτημα είναι αν ήταν πιωμένος κάνοντας τις δηλώσεις αυτές κατά της Ρωσίας και του Β.Πούτιν ή ...είχε πάρει τίποτα ουσίες...
 
Το κακό είναι ότι μπορεί να συμπαρασύρει λόγω της δικής του ανευθυνότητας, την Ελλάδα στα όρια ενός μετώπου κατά της… νικήτριας, ήδη, Ρωσίας…
 
Τα 21 πρόσωπα που αντιμετωπίζουν "κυρώσεις", σύμφωνα με τον κατάλογο του Ε.Βενιζέλου είναι:
 •  Ο Σεργκέι Αξιόνοφ. Εξελέγη πρωθυπουργός της Κριμαίας την 27η Φεβρουαρίου. Είχε ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του δημοψηφίσματος, το οποίο η Δύση και το νεοναζιστικό Κίεβο χαρακτηρίζουν "παράνομο".
 • Ο Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ. Πρόεδρος της βουλής της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και κάλεσε τους ψηφοφόρους να ταχθούν υπέρ της ανεξαρτησίας της.
 • Ο Ρουστάμ Τεμιργκάλιεφ. Αντιπρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης στην Κριμαία. Έπαιξε ρόλο στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και τάχθηκε ενεργά υπέρ της ένταξης της Αυτόνομης Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.
 • Ο Ντενίζ Μπερεζόφσκι. Διορίστηκε διοικητής του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας την 1η Μαρτίου 2014, αλλά ακολούθως ορκίστηκε πίστη στις αρχές της Δημοκρατίας της Κριμαίας. Οι νεοναζιστικές νέες αρχές της Ουκρανίας τον διώκουν για εσχάτη προδοσία.
 • Ο Αλεξέι Τσάλι. Αναδείχθηκε δήμαρχος της Σεβαστούπολης διά βοής την 23η Φεβρουαρίου 2014. Τάχθηκε υπέρ της ένταξης της Σεβαστούπολης ως χωριστής οντότητας στη Ρωσική Ομοσπονδία μετά το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου 2014.
 • Ο Πιοτρ Ζίμα. Διορίστηκε νέος επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Κριμαίας την 3η Μαρτίου από τον πρωθυπουργό Αξιόνοφ και αποδέχθηκε τον διορισμό. Την 11η Μαρτίου, μετά την δημιουργία μιας ανεξάρτητης υπηρεσίας ασφαλείας της Κριμαίας, διορίστηκε επικεφαλής της.
 • Ο Γιούρι Ζερεμπτσόφ. Σύμβουλος του προέδρου της Βουλής της Κριμαίας. Από τους βασικούς οργανωτές του δημοψηφίσματος της 16ης Μαρτίου.
 • Ο Σεργκέι Τσέκοφ. Αντιπρόεδρος της Βουλής της Κριμαίας. Μαζί με τον Αξιόνοφ, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την καθαίρεση της προηγούμενης κυβέρνησης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας. Ζήτησε δημόσια την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.
 • Ο Βίκτορ Οζέροφ. Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας και Άμυνας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Υποστήριξε δημόσια την 1η Μαρτίου, μιλώντας εξ ονόματος της Επιτροπής, την ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία
 • Ο Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ. Πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Την 1η Μαρτίου 2014 υποστήριξε δημόσια την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
 • Ο Αντρέι Κλίσας. Πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικού Δικαίου στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (την Άνω Βουλή) της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Την 1η Μαρτίου 2014 τάχθηκε δημόσια υπέρ της ανάπτυξης ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Σε δηλώσεις του δικαιολόγησε την ρωσική επέμβαση επικαλούμενος το ότι «ο πρόεδρος της Ουκρανίας» Βίκτορ Γιανουκόβιτς υποστηρίζει τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία για την υπεράσπιση των πολιτών της Κριμαίας.
 • Ο Νικολάι Ριζκόφ. Μέλος της Επιτροπής Ομοσπονδιακών Υποθέσεων, της Πολιτικής για τις Περιφέρειες κ.ά. επιτροπών της Άνω Βουλής της Ρωσίας. Την 1η Μαρτίου 2014, ο Ριζκόφ τάχθηκε δημόσια υπέρ της ανάπτυξης ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
 • Ο Γεβγένι Μπούσμιν. Αντιπρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσίας. Την 1η Μαρτίου 2014 τάχθηκε δημόσια υπέρ της ανάπτυξης ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
 • Ο Αλεξάντερ Τοτούνοφ. Μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών και Πληροφόρησης της Άνω Βουλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Την 1η Μαρτίου, τάχθηκε δημόσια υπέρ της ανάπτυξης ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
 • Ο Όλεγκ Παντελέεφ. Πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κοινοβουλευτικών Θεμάτων της ρωσικής Βουλής. Τάχθηκε δημόσια την 1η Μαρτίου 2014 υπέρ της ανάπτυξης ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
 • Ο Σεργκέι Μιρόνοφ. Μέλος της Κρατικής Δούμας. Εισηγητής ενός νομοσχεδίου που επιτρέπει στη Ρωσική Ομοσπονδία να προσαρτά εδάφη άλλων κρατών χωρίς τη συγκατάθεση των κυβερνήσεών τους ή οποιαδήποτε διεθνή συμφωνία, με το πρόσχημα της προστασίας των Ρώσων πολιτών.
 • Ο Σεργκέι Ζελεζνιάκ. Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας. Υποστήριξε ενεργά την εμπλοκή των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία και την προσάρτηση της Κριμαίας. Ηγήθηκε προσωπικά διαδηλώσεων υπέρ της χρήσης των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.
 • Ο Λεονίντ Σλούτσκι. Πρόεδρος της επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών. Τάχθηκε ενεργά υπέρ της εμπλοκής των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων στην Ουκρανία και της προσάρτησης της Κριμαίας.
 • Ο Αλεξάντρ Βίτκο. Αντιναύαρχος, επικεφαλής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Θεωρείται υπεύθυνος για την κατάληψη ουκρανικού εδάφους από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
 • Ο Ανατόλι Σιντόροφ. Επικεφαλής της διοίκησης της δυτικής περιφέρειας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, μονάδες της οποίας έχουν αναπτυχθεί στην Κριμαία. Συνέβαλε προκειμένου οι αρχές στην Κριμαία να εμποδίσουν διαδηλώσεις κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος και της ενσωμάτωσης της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία.
 • Ο Αλεξάντρ Γκαλκίν. Επικεφαλής της διοίκησης της νότιας περιφέρειας των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων, μονάδες της οποίας βρίσκονται στην Κριμαία. Ο Γκαλκίν είναι ως εκ της θέσης του επικεφαλής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.defencenet.gr

1 σχόλιο:

 1. Τι να σχολιάσεις; Αυτοί είναι που μάς εκπροσωπούν έξω; Αλίμονό μας . . .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.