17 Μαρ 2014

Αν στις δημοσκοπήσεις υπήρχε κόμμα που να λέγεται «Παραλία», θα έπιανε κάνα 80%.
Περιοδεία στην Κρήτη κάνει ο Σταύρος Θεοδωράκης γιατί είναι η πατρίδα του αλλά οι Κρητικοί θέλουν πίσω το ΠΑΣΟΚ τους ή, έστω, τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Η ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στα Χανιά δεν μάζεψε πολύ κόσμο γιατί οι συμπατριώτες του τον προτιμούν στην τηλεόραση που είναι πιο ...
γκόμενος. 

Βέβαια, είναι και κάπως δύσκολο να πιστέψεις πως ξαφνικά το 2014 –και δυο μήνες πριν τις ευρωεκλογές που αναμένεται συντριβή της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ- τον έπιασε ξαφνικά ο πόνος τον Σταύρο Θεοδωράκη να πάρει σβάρνα τις πλατείες της χώρας για να διαφωτίσει τους Έλληνες αλλά εδώ έχουμε έναν πρωθυπουργό που υποστηρίζει ότι μιλάει με τον Θεό, οπότε στον Σταύρο Θεοδωράκη θα κολλήσουμε τώρα;


Πάντως, δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση που οι πολίτες δεν πάνε στις ομιλίες του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού το κοινό του είναι τηλεοπτικό και δεν ξεκολλάει εύκολα από τον καναπέ.

Θα μπορούσαν, όμως, να βάλουν καναπέδες στις πλατείες που μιλάει ο Σταύρος Θεοδωράκης και –ανάμεσα στα λόγια του- να παίζουν και διαφημίσεις, ώστε να μαζέψουν περισσότερο κόσμο.

Εν τω μεταξύ, το Ποτάμι πετάει στις δημοσκοπήσεις –μόνο εκεί πετάει-, αφού οι περισσότεροι μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί πως το Ποτάμι είναι κόμμα, οπότε απαντούν «Ποτάμι» γιατί νομίζουν πως τους ρωτούν πού θέλουν να πάνε διακοπές.
Δηλαδή, είναι κάτι σαν «βουνό ή θάλασσα». Αν στις δημοσκοπήσεις υπήρχε κόμμα που να λέγεται «Παραλία», θα έπιανε κάνα 80%.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στα στελέχη του Ποταμιού πως πολλοί πολίτες δεν ξέρουν το όνομα του Σταύρου Θεοδωράκη αλλά λένε «θα ψηφίσω αυτόν με το σακίδιο».

Οι σύμβουλοι του Σταύρου Θεοδωράκη τον παροτρύνουν να μιλάει στις πλατείες με το σακίδιο στον ώμο για να θυμίζει στον κόσμο τον τηλεοπτικό του εαυτό, ενώ Σαμαράς, Βενιζέλος και Τσίπρας ετοιμάζονται να κυκλοφορούν με σακίδιο, για να μπερδέψουν το εκλογικό σώμα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι Έλληνες έχουν προσέξει μόνο το σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί σκέφτονται πως κάτι έχει μέσα στο σακίδιο και θα τους το δώσει.

Δηλαδή, οι Έλληνες βλέπουν τον Σταύρο Θεοδωράκη σαν τον Άι Βασίλη.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.