# #

7 Μαρ 2014

Στο Στέκι Πολιτών Πιερίας ο Περικλής ΚοροβέσηςΤο  Στέκι Πολιτών Πιερίας ( Α' Πάροδος Βότση 5 <πεζόδρομος> - Κατερίνη)  σας προσκαλεί σε μια συνάντηση με το συγγραφέα Περικλή Κοροβέση, την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα...
20.30 μ.μ. .
Θα παρουσιαστούν τα έργα: «Ανθρωποφύλακες» (επανέκδοση από τις εκδόσεις των συναδέλφων)  και«Παράπλευρες Καθημερινές Απώλειες» (εκδόσεις των συναδέλφων)
Θα μιλήσουν ακόμα: ο συγγραφέας Μήτσος Κασόλας και ο δημοσιογράφος Πάνος Δημητρούδης .Λίγα λόγια για τον Π.Κοροβέση:

Ο Περικλής Κοροβέσης γεννήθηκε το 1941 στο Αργοστόλι. Σπούδασε θέατρο με τον Δημήτρη Ροντήρη, σημειολογία με τον Roland Barthes και παρακολούθησε μαθήματα με τον P. Vidal Naquet στο Παρίσι. Από μικρή ηλικία μετείχε ενεργά στο μαχητικό δημοκρατικό κίνημα της Αριστεράς. Φυλακίστηκε και εξορίστηκε επί χούντας. Το πρώτο του βιβλίο, "Ανθρωποφύλακες" (1969), μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Εκτός από πεζά, έχει γράψει θέατρο, παιδικά και, τελευταία, ποίηση. Παράλληλα με τη συγγραφική του δραστηριότητα, διατηρούσε μόνιμες στήλες στην "Ελευθεροτυπία" και στην "Εποχή' και στο περιοδικό "Γαλέρα". Στις εκδόσεις των Συναδέλφων έχουν εκδοθεί τα εξής:
"Ανθρωποφύλακες" (μαρτυρία, επανέκδοση, πρώτη έκδοση 1969)
Για έναν πλήρη κατάλογο των έργων του δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.