# #

21 Φεβ 2014

Aύξηση 10% στις αιτήσεις εγγραφών στο Χάρβαρντ εξαιτίας της ομιλίας του Άδωνι




Τι κι αν πρόκειται ουσιαστικά για το πιο φημισμένο πανεπιστήμιο του πλανήτη; 

Τι κι αν το ποσοστό των αποδεκτών αιτήσεων είναι σταθερά σε μονοψήφιο ποσοστό;

Τι κι αν το Χάρβαρντ λογίζεται ως συνώνυμο της πολύ υψηλής μόρφωσης και η… πελατεία του είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη;


Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα της υπερβολής και της παραπληροφόρησης, η ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη σε κάποια αδελφότητα του πανεπιστημίου που ονομάζεται European Club, διαφημίστηκε από τον ίδιο σαν ομιλία στο ίδιο το Χάρβαρντ και διακωμωδήθηκε από τους πολέμιους του έλληνα υπουργού Υγείας, που στάθηκαν στο γεγονός ότι ο Άδωνις χρησιμοποίησε χρήματα του δημοσίου για το ταξίδι στις ΗΠΑ και για να δικαιολογήσει το κόστος επισκέφτηκε κι ένα νοσοκομείο να τους πει πέντε πράγματα για το σύστημα υγείας μας.

Φαίνεται όμως ότι, παρά τις κραυγές ζήλιας στο εσωτερικό της χώρας, η επιβλητική παρουσία του Άδωνι, η ομιλία του στο Χάρβαρντ, η χροιά της φωνής του και η σκηνική παρουσία του, απόρροια της τηλεοπτικής εμπειρίας του από την πώληση βιβλίων, προκάλεσε αίσθηση στο διάσημο πανεπιστήμιο της Βοστόνης και σαγήνευσε το πολυπληθές κοινό του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στον τοπικό Τύπο της πόλης, ήδη παρατηρείται αύξηση στις αιτήσεις εγγραφών στο Χάρβαρντ κατά 10%, γεγονός που, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, είναι βέβαιο πως οφείλεται στην πληθωρική παρουσία του έλληνα υπουργού Υγείας και στο εντυπωσιακό περιεχόμενο της ομιλίας του.

Όπως πληροφορούμαστε από το Πρώτο Θέμα που κάθε εβδομάδα φιλοτεχνεί λέξη-λέξη το πορτρέτο και την πολιτική σταδιοδρομία του Άδωνι, ο υπουργός αναφέρθηκε στις πτυχές της σημερινής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, είπε ένα ανέκδοτο για έναν έλληνα πολιτικό που διαπραγματεύεται με την τρόικα, ενώ ερωτήθηκε για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι για το τελευταίο η εφημερίδα δεν μας ενημερώνει για την απάντησή του και έτσι δεν μάθαμε τι είπε πάνω στα θέματα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που, όπως είναι γνωστό, δεν τον αγγίζουν…

Γεγονός παραμένει πως είτε κάποιοι το θέλουν, είτε όχι, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Αρκούσε μία και μοναδική ομιλία του Άδωνι για να ανέβει ακόμη περισσότερο στις προτιμήσεις των Αμερικανών το έτσι και αλλιώς περιζήτητο Χάρβαρντ και η αύξηση των αιτήσεων μέσα σε ελάχιστες μέρες αποδεικνύει ότι η δημοφιλία του δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά σύνορα της ελληνικής επικράτειας.

Η παρουσία του υπουργού Υγείας ολοκληρώθηκε με «έφοδο» στο νοσοκομείο Lahey της Βοστόνης. Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με διευθυντές, γιατρούς και μέλη του προσωπικού, τους εξήγησε ότι δεν χρειάζονται τόσο μεγάλοι διάδρομοι στο νοσοκομείο και τους πρότεινε να τοποθετήσουν πολύ ωραία μοντέρνα ράντζα.

ΥΓ Αλιεύσαμε τη φωτογραφία από το τουίτερ, αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε τίνος ήταν η ιδέα και η υλοποίησή της. Ευχαριστούμε τον άγνωστο δημιουργό της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.